Arutelu:Valgevene NSV

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas me jaotame info selle artikli ja artikli Valgevene vahel? Millist infot me dubleerime? Andres 06:20, 3 Mar 2004 (UTC)

Mingi info võib olla ka dubleeritud, kuid peamiselt Valgevene artiklisse kirjutaks ehk ainult Valgevenest peale 1991. aastat. See oleks minu ettepanek. Sel juhul tuleks tugevalt toonitada Valgevene NSV artiklit. -- Egon 13:30, 3 Mar 2004 (UTC)
Mulle tundub loomulikuna, et "Valgevene NSV" all me saame kirjutada ainult NSV aegsest Valgevenest. Aga küsimus on selles, kas me näiteks selleaegsest ajaloost kirjutame põhiliselt siin või põhiliselt "Valgevene" all. Andres 14:04, 3 Mar 2004 (UTC)
Loogiline oleks, kui NSV alla saaks ainult kitsalt seda riiklikku moodustist puudutav materjal - territooriumi formeerumine, parteijuhid, majanduse spetsialisatsioon NSV Liidus jms. Ja seda niimoodi, et mitte lõhkuda arusaamist Valgevenest kui tervikust. Mõelge, kui "Eesti" alt panna "Eesti NSV" alla kõik laulupeod, kirjandusteosed ja muu, mis Eestis II ms järgselt tehtud on. - Urmas
Nõus, et käsitlus peab olema terviklik. Aga ka Valgevene NSV käsitlus peaks olema terviklik. Seetõttu nähtavasti peaks osa infost olema dubleeritud. Andres 21:32, 3 Mar 2004 (UTC)
Arvan, et me saame läbimõelduima tulemuse, kui esimesena kirjutame kokku "Eesti NSV". Eesti puhul on meile endile kõige selgem, mis on see a) mis kuulub kindlasti "Eesti NSV" alla ja b) ilma milleta "Eesti NSV" artikkel hakkama ei saa (st on seal hädavajalik).
Pelgan NSV-artiklite ülepaisutamist kahel põhjusel:
- kui kirjutame sisse artiklite dubleerimise liig suures mahus, ei pruugi me mingil hetkel enam omada ülevaadet, kuhu täpselt parandusi-täiendusi sisse viia ning vikipeedia kvaliteet kannatab.
- eristades teravalt seda, mis kuulub NSV alla ja ülejäänut, kordame kahetsusväärselt nõukogude perioodi praktikat, mil olid olemas eesti kirjanikud, eesti nõukogude kirjanikud ja väliseesti kirjanikud.
Seetõttu arvan NSV-de artiklis peaks olema materjali "nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik". See peaks olema artikkel selle kohta, et ajaloos on olemas olnud sellised haldusüksused. Loodus, kirjandus, ka ajalugu (va. näiteks viisaastakud ja parteikongressid jms) peaks olema riigi põhiartiklis. NSV-artiklisse mahuks poliitika (partei- ja riigijuhid), majandusarengu ülevaade, territooriumimuutused.
Pakun välja, et "Arutelu:Eesti NSV" all võiks ära jagada, millised teemad-alateemad, kuhu lähevad, millised vajavad dubleerimist. -- Urmas 21:58, 3 Mar 2004 (UTC)

Varasema haldusjaotuse juures on valed lingid. Andres 11. märts 2011, kell 10:28 (EET)[vasta]