Arutelu:Tagurpidi viisnurk

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Traditsioonilises tähenduses on

Millist traditsiooni siin on mõeldud? Andres 7. oktoober 2005, kell 19.20 (UTC)

Pentagrammi keskmes asub kuues formatiivne element – armastus/tahe, mis kontrollib inimesi sisemiselt. Valitseb TAHTEGA mateeriat ja vaimu ning suunab seksuaalseid energiaid.

See lõik jääb hämaraks. Siin tuleks lahti seletada ka viis esimest formatiivset elementi. Andres 7. oktoober 2005, kell 19.20 (UTC)

Kogu selles artiklis esitatud info on palju põhjalikumalt olemas artiklis pentagramm. Teen ettepaneku see artikkel kustutada või teha sellest ymbersuunamislehekylg pentagrammile. Siia viitavad praegu vaid Demonoloogia mõisteid, Pentagramm, Arutelu:Pentagramm. --Lulu 11. detsember 2005, kell 10.15 (UTC)

Arvan, et artiklist Pentagramm tuleks põhjalikum esitus just siia tuua. Andres 11. detsember 2005, kell 10.58 (UTC)

Põhjendan oma ettepanekut. Pentagramm on yldisem nimetus, "tagurpidi viisnurk" on vaid selle yks asendeid, mis ei ole pentagrammi kasutamise ajaloos nii määrava tähtsusega: samadel aegadel ja samades kultuurides ning traditsioonides on "tagurpidi viisnurka" kasutatud koos muudpidi viisnurkadega. Asjaolu, et "tagurpidi viisnurka" on mõnedes ringkondades viimasel ajal hakatud (yle)tähtsustama, ei pruugi veel olla omaette artikli jaoks piisav põhjendus. Pealegi, "tagurpidi viisnurk" on iseenesest veidi arusaamatu termin: mille suhtes ja kuidas "tagurpidi"? Pooldan ymbersuunamislehekylge. --Lulu 11. detsember 2005, kell 11.13 (UTC)

Pigem lihtsalt kustutada ja viidad siia muuta pentagrammile. --Boy 11. detsember 2005, kell 14.43 (UTC)
Leian, et kui "tagurpidi viisnurk" on teatud ringkondades käibel, siis peaks selline märksõna ikkagi olema, isegi kui rangelt võttes pole see väljend korrektne. Ümbersuunamist ei poolda, sest artiklist Pentagramm pole lihtne vastavat materjali üles leida. Parem, kui kõik oleks ühes kohas. Andres 11. detsember 2005, kell 14.58 (UTC)

Tänan arvamuste eest. Boy arvab, et kustutada ja viidad ymber suunata. Andres arvab, et jätta alles. Lulu arvab seega, et võiks teha ymbersuunamine ja vastavalt Andrese märkusele toimetada artiklit Pentagramm nii, et materjal "tagurpidi viisnurga" kohta oleks paremini yles leitav. --Lulu 11. detsember 2005, kell 17.13 (UTC)

Kas Sa mõtled seda kompromissina? Minu meelest tuleks, kui vähegi võimalik, vältida selliseid ümbersuunamisi, mille puhul mõisted ei kattu. Andres 11. detsember 2005, kell 17.43 (UTC)

Ei, miks kompromiss? Lihtsalt, kesktee. Ymbersuunamine ei tee ju kellelegi liiga, kui suunatud artiklist on võimalik leida otsitavat infot. (Pealegi, viidad "tagurpidi viisnurgale" praktiliselt puuduvad. Ja neid, kes sellise kombinatsiooni otsingumootorisse kirjutavad, on kaduv-väike hulk.) Kui Sa tahad ymbersuunamisi vältida, siis lihtsalt kustutame antud artikli ära ja suuname viidad siia (neid on umbes 1) artiklisse Pentagramm. Yldse, ma ei saa aru, miks sellest asjast nii pikalt arutada... --Lulu 11. detsember 2005, kell 17.58 (UTC)

Ei, ümbersuunamine on parem kui kustutamine. Andres 11. detsember 2005, kell 18.51 (UTC)

Ümbersuunamine alajaotustele ei ole hea, sest artikli struktuur ja alapealkirjad võivad muutuda. Andres 20. september 2006, kell 02:03 (UTC)