Arutelu:Sunnismaisus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Väljatõstedud tekst: Sunnismaisusus kehtis suuremas osas ka Nõukogude Liidu maapiirkondades, kus elanikel puudusid passid. Külanõukogu territooriumilt lahkumiseks tuli taotleda eriluba. Linnade elanikel, samuti Baltimaade ja Taga-Kaukaasia elanikel pidid olema passid koos alalise või ajutise sissekirjutusega.

"Sunnismaisusus kehtis suuremas osas ka Nõukogude Liidu maapiirkondades, kus elanikel puudusid passid. Külanõukogu territooriumilt lahkumiseks tuli taotleda eriluba. Linnaelanikel, samuti Baltimaade ja Taga-Kaukaasia elanikel pidi passis olema alaline või ajutine sissekirjutus."

Nii üldistatult ei saa kirjutada. Eri aegadel oli olukord väga erinev. Sellist korda, mis kehtestas ainult Baltimaadele või Taga-Kaukaasiale erinõuded, küll polnud. Sissekirjutus oli kõigile kohustuslik. Valju 13. aprill 2007, kell 11:46 (UTC)

Nõus Valjuga. Ka N liidus oli passi sissekirjutus nõutud kui pass oli välja antud. Niie et see ei kehtinud ainult Baltikumi ja Taga-Kaukaasia liiduvabariike kohta. samuti ei antud väja mingit eriluba vaid, kui lubati lahkuda siis väljastati pass või isikutunnistus. Ka vastava isikut tõendava dokumendi nimetus eri aegadel sealmail kandis erinevaid nimetusi.Akra 13. aprill 2007, kell 13:10 (UTC)
N liidus ei saa seda nimetada sunnismaisuseks, kuna maad mida harida ju inimestel polnud. See oli lihtsalt liikumise piiramise üks vorme ehk teisisõnu vabavangi staatus. Arvan et see mis puudutab N liidus toimunut ei kuulu siia artiklisse. See on hoopis teise artikli teema.Akra 13. aprill 2007, kell 13:10 (UTC)
Sunnismaisus oli ka Nõukogude Liidus. Oli kohustus tööd teha ning maal tähendas töö 99,9% töötamist põllumajandusettevõttes (kolhoosis, sovhoosis). Kui inimesel polnud dokumente ega raha (palka ei makstud üldse või maksti natuuras), siis praktiliselt puudus väljaspoole seda põllumajandusettevõtet kolimise võimalus. Valju 13. aprill 2007, kell 13:17 (UTC)
See mis kirjutad on kõik õige va palka ei makstud üldse. palk oli kontoris paberi peal olemas. Palka ei saadud aga kätte kuna põllumajndusettevõtetel ei olnud palga maksmiseks raha. Seepärast maksti natuuras.
Sunnismaisus oli üks pärisorjuse põhitunnuseid... Selline definitsioon on rahvusvaheliselt tunnustatud. Orjale ja pärisorjale minu andmetel palka ei arvestatud ja ka ei makstud. Ehki see mis toimus N-Liidus on paljuski pärisorjuse põhitunnusega sarnane ei saa seda nimetada Sunnismaisuseks klassikalises mõttes. Akra 13. aprill 2007, kell 13:39 (UTC)