Arutelu:Rublatehing

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Maagi peaks täpsustama, vaata Marek Strandberg. Andres 13. oktoober 2009, kell 05:07 (UTC)

Tekst ei ole neutraalne, vaid õigustab Laari: "...vastasel juhul poleks reformi toimunudki", "ei jäänud peaminister Laaril muud üle kui valetada". Need ei ole faktid, need on hinnangud ja võiksid olla artiklis vaid koos allikaviidetega ning tasakaalustatuna teiste hinnangutega. Ühtegi viidet pole. Püüan teksti natuke siluda, aga mul pole ka praegu aega, et asjaosaliste mälestusi kokku tassida ning hakata sellesse sohu kaevuma. Lisan märkused ja loodan, et keegi koristamise lõpuni viib. --62.65.236.45 29. märts 2018, kell 23:13 (EEST)[vasta]

Kas lepet üldse rikuti?[muuda lähteteksti]

Tekst oli selline:

Rublatehing oli aastatel 19921993 rahareformikomitee dekreediga rahareformi käigus kogutud rublade müümine Tšetšeeniasse, millega rikuti lepet Venemaaga rublade tagastamiseks.

Väide, nagu lepet oleks rikutud, ei paista olevat ka päris tõene. Võib väita ka, et tehiguga mindi leppest mööda. Aga:

  • rublade üleandmise korda ei olnud sätestatud;
  • rublad jõudsid siiski Tšetšeeniasse, mis juriidiliselt/vormiliselt ja lõpuks ka füüsiliselt jäi Venemaa osaks, mis tähendab, et rublad jõudsid ikkagi Venemaale.

Leppe teksti tahaks muidugi teada, aga kui sõnastus oli nii laialivalguv, tundub olevat see läbirääkijate endi süü, et raha ei jõudnud Venemaa riigikassasse.

Küll võib täiesti vabalt öelda, et rublatehingus toimunud rublade liikumist lepe ette ei näinud. -Mardus /arutelu 20. juuni 2022, kell 21:16 (EEST)[vasta]