Arutelu:Nigula järv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks see järv ei ole Nigula järve nime all, nagu KNAB-is? Kas Sa saad aru, mida see "mitteametlik esikohanimi" tähendab? Andres 6. september 2007, kell 18:33 (UTC)

Ega ma päris kindel ei ole, aga kui on mitteametlik esikohanimi ja mitteametlik muu nimi, siis loogiline oleks nagu eelistada esimest ? --Dj Capricorn 6. september 2007, kell 18:58 (UTC)
Kui üks nimi oleks ametlik, siis ma saaksin veel aru. Minu meelest ei ole põhjust teha teistmoodi kui KNAB-is, pealegi on olemas ainult üks Nigula järve nime kandev järv. Andres 6. september 2007, kell 19:04 (UTC)
Minu arvates tuleks küll eelistada seda esikohanime, kuid selle saab kätte alles siis kui vajuta järve taga olevale [KNR]-ile. Algselt näitab KNAB tõesti, et nagu oleks need järve põhinimi Nigula järv, ja samas on toodud variantnimena seal hoopis Vanamõisa järv.
Arvan, et KNR-is on esikohanimi pandud suvaliselt, ja võib-olla ka KNAB-is. Arvan, et eelistada tuleks KNAB-i lahendust, see annab järvele unikaalse nime. Mõnel juhul oleme ju ka KNAB-i variandist kõrvale kaldunud, et tagada nime unikaalsust. Arvan, et siin võiks samal kaalutllusel KNR-ist kõrvale kalduda. Andres 6. september 2007, kell 19:24 (UTC)

Samasugune küsimus kerkib üles ka Karula Pikkjärvega, kus KNR ja KNAB erinevad, ei oska öelda, kumba siis eelistada --Dj Capricorn 6. september 2007, kell 19:19 (UTC)

Karula Pikkjärve puhul on põhjust eelistada KNR-i esiteks sellepärast, et seal on antud ametlik põhinimi, ning teiseks sellepärast, et see on loomulik viis Pikkjärvede eristamiseks. Andres 6. september 2007, kell 19:26 (UTC)