Arutelu:Meem

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artiklist jääb mulje, nagu memeetika oleks mingi väljakujunenud teadusharu ja meem mingi üldtunnustatud mõiste. Ometi on ju tegemist Dawkinsi kirjutatud populaarteaduslikus raamatus väljapakutud poolfilosoofilise ideega. Andres 06:45, 2 juuli 2005 (UTC)

Mulle sellist muljet ei jää. Aastaarv 1976 on kirjas ja ükski nii noor teadus ei saa olla väljakujunenud. Minu meelest on 'meem' tõesti üldtunnustatud mõiste (vähemalt ei tea ma teisi sama tähendusega sõnu). Dawkinsi osa on samuti välja toodud; nii ei oskagi ma sellele artiklile midagi ette heita. Taivo 3 juuli 2005 13:43 (UTC)
Pean silmas seda, et pole välja toodud, et meemi mõiste kasutuselevõtt ei tulene mingist teaduslikust avastusest ja memeetika ei sisalda üldtunnustatud teaduslikke tulemusi. Jutt on vaid teatud uut moodi 8ja vaieldavast) vaatest asjadele. Andres 3 juuli 2005 14:28 (UTC)
Neid teaduslikke mõisteid on ju tohutu hulk, mis ei tugine konkreetsele avastusele! Tegelikult see, et memeetika ei ole üldtunnustatud, on mulle pisut uudne. Seda peaks ehk artiklis käsitlema. Muide, missuguseid üldtunnustatud teaduslikke tulemusi psühholoogia sisaldab? Taivo 3 juuli 2005 16:11 (UTC)
Ma ei oska Su küsimusele täpselt vastata, sest ma pole asjatundja, aga psühholoogias minu arvates on üldtunnustatud tulemusi, vähemalt sellises psühholoogias, millega tegeleb näiteks Jüri Allik. Praegu jääb mulje, nagu memeetika põhineks mingitel avastustel. Ma ei taha mitte memeetikat maha teha ega olematuks teha, vaid lihtsalt näidata seda õigemas valguses. Seda, et artiklit tuleb täiendada, peangi silmas. Minu etteheited oleks kõrvaldatud, kui lisada inglise või saksa vikist võetud materjal. Andres 3 juuli 2005 16:40 (UTC)

Täiendasin. Ehk sai parem. --Lulu 3 juuli 2005 17:09 (UTC)


* Kiyose (väljendist kys) on viimasel ajal populaarseks saanud meem

Mis see tähendab? Andres (arutelu) 25. juuni 2016, kell 08:11 (EEST)[vasta]

Internetimeemi kohta võiks olla eraldi artikkel. Andres (arutelu) 4. jaanuar 2018, kell 23:19 (EET)[vasta]