Arutelu:Lõuna-Kaukaasia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selles artiklis esineb aserbaidžaani nimi Samed Aga Agamali-oğlu Alijev. Kuidas see tuleks aserbaidžaanipäraselt kirjutada? Kas isanimes tuleks oğlu kirjutada sidekriipsuga? Kas isanimi on fakultatiivne ja selle võib artikli pealkirjas ära jätta? Mõnedel juhtudel on see ilmselt eristava tähtsusega. Andres 21:33, 22 Dec 2003 (UTC)

Täpset vastust anda ei oska, kuid aadressil allpool on aseri ministrite nimedes oglu ilma sidekriipsuta. http://www.ilham-aliyev.com/s27_cabinet_of_ministers/_cabinet_a.html Sattusin ka praeguse presidendi sellisele nimekujule: Ilham Heydar ogli Aliyev. Kaldun arvama, et tegu on teatava analoogiaga venelaste ees-, isa- ja perenime süsteemiga. Piisab lihtsalt Boriss Jeltsinist ja Ilham Äliyevist. Urmas

Igatahes kasutati Nõukogude ajal vene keeles aserbaidžaanlaste puhul erandlikult mitte-venepärast isanime, milles oli sidekriips pluss sõna "oglõ". Aga see sidekriipa võis tulla venelaste printsiibist, mille kohaselt nimi peab olema ühesõnaline. Kui on Heidari pojast, siis ilmselt aserbaidžaani keeles sidekriipsu ei kasutata.
Arvan, et aserbaidžaanlastel võivad isanimed tähtsad olla. Aga artiklite pealkirjadesse me neid üldjuhul ei hakka panema.

oğlu on minu arvates puhas türgi keel.

Vaata ka artiklit aserbaidžaani keel. Andres 23:03, 22 Dec 2003 (UTC)


Siin oleks kolme riigi kategooriad asjakohased. Vähemalt seni, kuni Taga-Kaukaasia föderatsiooni tekst sees on. - Urmas 22:12, 10 Dec 2004 (UTC)

Mulle tundus see ebaloogiline, peaks vastupidi olema, et need kolm riiki kuuluvad kategooriasse "Taga-Kaukaasia" ehkki seda pole vaja, piisab Kaukaasiast, aga kui sa arvad, et peaks nii olema siis ei hakka rohkem vaidlema. Siim 22:18, 10 Dec 2004 (UTC)
Kategooriate süstematiseerimine on iseenesest hea, kuid vaata artikleid ilma kategooriate süsteemist silmaklappideta. Gruusia ja kõik ülejäänud on paraku lihtsalt seotud selle föderatsiooniga ning pole ju midagi valesti, kui lugeja avades, kategooria "Gruusia", leiab sealt lingi artiklile "Põhja-Kaukaasia". - Urmas 22:40, 10 Dec 2004 (UTC)

KNAB-is on põhinimeks "Taga-Kaukaasia". Andres 21. veebruar 2007, kell 17:25 (UTC)

Miks see siis nyyd järsku ära muuta tuli? --Oop (arutelu) 16. mai 2012, kell 19:44 (EEST)[vasta]
Ajendiks oli üks märkus. Vaatasin KNAB-i, ja seal on nüüd põhinimeks "Lõuna-Kaukaasia", sellepärast muutsingi pealkirja. Andres (arutelu) 17. mai 2012, kell 06:45 (EEST)[vasta]