Arutelu:Konnakilbukas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli taksonoomia osas on ladinakeelsed hõimkonna ja klassi nimed valed. Õistaimede hõimkonna ladinakeelne vaste on Anthophyta, üheiduleheliste vaste Monocotyledoneae. Ja üldse tundub olevat Eesti viki botaaniline nomenklatuur veel vana süsteemi järgi. 2003. aastast kehtib uus fülogeneesil põhinev APG II süsteem.[[1]]

selle süsteemi osas paistab olevat paras korralagedus ja kohati erapoolikus, ilmselt mängivad oma rolli ka traditsioonid, mis molekulaargeneetilist vaadet kiiresti ei omasta--Dj Capricorn 7. jaanuar 2009, kell 17:58 (UTC)
Asi ei ole siin ei süsteemi vanaduses ega molekulaarkladistika tunnustamises, sest Monocotyledonae oli kasutusel ka enne kui Liliopsida, kui molekulaargeneetilisi meetodeid üldse ei kasutatud. Samuti ei saa öelda et üks on õige ja teine vale, sest suuresti on tegu sünonüümidega. Kuna liigiülaste taksonite eristamine on põhimõtteliselt kokkuleppe alusel toimuv, sel ei ole mingit lõplikku alust organismide erisuses endas, siis on ka entsüklopeedias probleem lihtsalt selles, millist olemasolevaist kokkulepetest kasutada. Mu meelest tuleks eestikeelses vikipeedias lähtuda eesti vastava ala viimastest eriteaduslikest ülevaadetest. Baltikumi floora ja Eesti taimede määraja kasutavad seejuures Angiospermae ja Monocotyledonae. Kk 7. jaanuar 2009, kell 19:12 (UTC)

Angiospermae eestikeelne vaste on katteseemnetaimed (Anthophyta - õistaimed).