Arutelu:Kahepaiksed

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kui rääkida vee- ja maismaaeluviisist, siis võiks ehk olla lingid artiklitele Veeloomad ja Maismaaloomad. Ma juba tegin sellise lingi artiklis Kalad. Andres 07:01, 31 Dec 2004 (UTC)

Põhimõtteliselt küll. Ma ei tea ainult, kas oleks mõttekas luua artikkel "veeloomad", või esialgu üldisem artikkel "Vee-elustik" ja "Maismaa-elustik". Viimase variandi kasuks räägib see, et need artiklid tuleks peamiselt ökoloogilise sisuga, muidu on kõigil eri veeloomadel nagunii siiski suhteliselt vähe ühist. Aga samas annaks pealkirja all "veeloomad" jälle detailirikkama artikli kirjutada.KS 02:22, 2 Jan 2005 (UTC)
Arvan, et võiks olla nii "Veeloomad" ja "Maismaaloomad", kus oleks jutt eriti veeloomade kohastumistest vee-eluviisiga ning maismaaloomade kohastumisest maismaaeluviisiga (muidugi on bioloogilises mõttes markeeritud siin maismaaeluviis, aga veeloomade puhul pakub huvi, kuidas näiteks veeimetajad sarnanevad kaladele) kui ka "vee-elustik" ja "maismaa-elustik". Andres 04:22, 2 Jan 2005 (UTC)

Ainsuse vorm[muuda lähteteksti]

Pea kõik lingid, mis on ainsuslikus vormis (amfiib) peavad silmas sõidukit. Kas märksõna "amfiib" peaks suunama sõidukile, mitmus: amfiibid aga kahepaiksetele?--Bioneer1 9. veebruar 2012, kell 22:57 (EET)[vasta]