Arutelu:Helgi Sallo

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
"Estonia" teatri ooperi- ja operetisolist Helgi Sallo on juba neli aastakümmet olnud meie vabariigi üks populaarsemaid näitlejaid, kellele on looduse poolt antud nii laulja-, näitleja- kui ka tantsijavõimed. Oma andekuselt võiks teda julgelt kõrvutada Julie Andrewsi, Liza Minnelli, Barbra Streisandi või Shirley MacLaine'iga. Kasvõi juba sellepärast, et Helgi Sallo on sama edukalt, kui mitte pareminigi, toime tulnud rollidega, millega hiilgasid Hollywoodi staarid: Mary Poppins, Sally Bowles, Dolly, Fran Kubelik, La Mome Pistache... Aga kas oleksid needsamad ookeanitagused diivad saanud hakkama näiteks Pipi, Aldonza, Notsu, Golde, Metsamoori või ... Õnne tänava Alma nii emotsionaalselt kui füüsiliselt raskete rollidega? Seda ei saa me kunagi teada...
Välja tõstetud. Andres 24. veebruar 2006, kell 22.51 (UTC)
On avaldatud arvamust, et kui Sallo oleks saanud esineda Läänes, oleks ta maailmakuulus. Selliseid arvamusi ja muid hinnanguid võiks tsiteerida. Ka ülaltoodu on üks niisugune arvamus. Kui see artikkel on kuskil avaldatud, siis saaks seda esitada ka Ivar Kümniku arvamusena. Siiski on ülalesitatu kohati ebamäärane ("võiks kõrvutada") ja spekulatiivne ("seda me ei saa iial teada"). Küll aga on siin esitatud hinnang, et Sallo esines vähemalt sama hästi kui Lääne staarid. Siin on mainitud ka tantsimist, mida artiklis ei mainita. Võiks mainida ka lausa akrobaatikani küündivat liikumist "Pipi Pikksukas", mis nõudis väga suurt füüsilist vastupidavust. Rollide nimekirja artiklis tuleb täiendada, kuid tuleks märkida ka see, millisesse lavastusse minigi roll kuulub. Tähtrollid võib välja tuua jutustavas osas.

''Kuni on inimesi nagu Helgi Sallo, on ka maailmas parem, lõbusam elada. Olen imetlenud tema mitmekülgset talenti siiani, hindan tema siirust, elujõulisust, energiat ja nakatavat mängulusti. Mäletan, et minu ema kolleeg ütles kord töö juures, et kui ta kuuleb hommikul raadiost Helgi Sallo laulu, on tal terve päev hea tuju. Seda võin 100%-liselt ka enda kohta öelda. Sallo on mu lemmik olnud juba "Horoskoobi" aegadest peale. Võin lisada, et "tänu" Helgi Sallole õppisin ka tähed selgeks. Olin ema juba lõplikult ära tüüdanud küsimusega, millal mu lemmik jälle telekas laulab ning ta andis mulle ajalehe kätte ja käskis mul sealt ise tema nimi üles otsida. Olin siis umbes nelja-aastane ja veel ei osanud lugeda... Kallis Helgi, suur tänu, et te olemas olete!

Välja tõstetud. Andres 24. veebruar 2006, kell 22.52 (UTC)

Kui see on avaldatud Ivar Kümniku nime all, siis võib seda ehk tsiteerida. Andres 25. veebruar 2006, kell 08.49 (UTC)

Üldse, artiklit tuleb muidugi tublisti täiendada. Andres 25. veebruar 2006, kell 08.50 (UTC)


See on muidugi vaieldav, mida on mõtet linkida. Võib öelda, et igaüks teab, mis on laulja või näitleja. Aga artiklid laulja ja näitleja elukutsest peaksid olema, ja kui nendele siit linkida, saab soovija täiendavat infot. Sama hästi võiks ju öelda, et igaüks teab, kes on eestlassed. Andres 7. oktoober 2006, kell 21:20 (UTC)