Arutelu:Haapsalu lipp

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Üle toodud artiklilehelt:

:D:D:D - kesse hää "matemaatik" siin küll Haapsalu lippu kirjeldanud on? Kui lipu pikkuse ja laiuse suhe on 2 : 1, kuidas saab siis lipu pikkus (kui arvestada, et väiksem number (laius ehk kõrgus) on 1650 mm) olla 1825 mm? :D :P

Ja kui lippu vaadata, siis ka lipu väljade kirjeldus on pehmelt öeldes jabur. Lipu laius on ühtlasi lipu kõrgus - Haapsalu lippu vaadates küll ei ole lipu vardapoolne väli 1/3 ja lehvipoolne väli 2/3 lipu laiusest/kõrgusest vaid ikkagi lipu pikkusest.

Ja veel - kes siin Vikipedias neid heraldikaandmeid sisestavad? Tundub, et Haapsalu lipu suhtes ei ole seda mitte omavalitsuse enda poolt tehtud. Või kui on, siis on andmete sisestaja olnud laksu all. Ei ole jõudnud muid lippe sedavõrd uurida - Haapsalu lipu kirjelduses olevad vead aga hakkasid miskipärast kohe silma.

Nonii - asi selge. Lipumõõtude sisestajal on trükiviga sattunud - parandasin laiusmõõdu õigeks, mis on mitte 1825, nagu enne oli, vaid 825 mm on Haapsalu lipu laius/kõrgus. Lipu väljade suhte kohta öeldu parandasin ka ära, et need ei ole mitte lipu laiusest/kõrgusest vaid pikkusest. Tegelikult oleks kohane lippude suhtes rääkida vast hoopsiki lipu kõrgusest ja laiusest, mitte pikkusesrt ja laiusest.

Andres 23. oktoober 2006, kell 19:34 (UTC)