Haapsalu lipp

Allikas: Vikipeedia
Haapsalu lipp

Haapsalu lipp on Lääne maakonnas asuva Eesti linna Haapsalu lipp.

Haapsalu lipp pärineb 1930. aastatest.

Lipp on kinnitatud 27. septembril 1994.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Haapsalu linna lipuks on ristkülikukujuline kangas, mis on jagatud vertikaalselt kaheks väljaks. Vardapoolne väli moodustab 1/3 ja lehvipoolne 2/3 lipu pikkusest. Mõlemad väljad on omakorda jagatud kolmeks võrdseks horisontaalseks laiuks, vardapoolsel väljal sini-valge-siniseks ja lehvipoolsel valge-sini-valgeks.

Lipu pikkuse ja laiuse suhe on 2:1 ning normaalmõõtmed 1650x825 mm.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Linnalipp heisatakse alaliselt linnavolikogu ja linnavalitsuse hoone ees asuvasse lipumasti.
  2. Ajutiselt heisatakse linna lipp linna pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, samuti muudel avalikel üritustel.
  3. Linnalipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes linnavolikogu otsuse või linnavalitsuse korraldusega linnale kuuluvatel hoonetel või maa-aladel. Teistele omanikele on niisugused otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.
  4. Linnalipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  5. Kui linnalipp heisatakse koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muu lipuga, asub linnalipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.
  6. Linnalipu valmistamine toimub üksnes linnavalitsuse loal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]