Arutelu:Geomorfoloogia mõisteid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sellised hakkavad tulevikus välja nägema ka mineraloogia, hüdroloogia jne. definitsioonidega loendid juhul kui kellegil muudatusettepanekuid pole. Praegu oleks õige aeg need läbi arutada, et hiljem probleeme ja tülikat ümbermuutmist vähem oleks. Siim 22:37, 21 Jan 2005 (UTC)

Võiks olla tavaline mõttekriips, märksõnad väikese tähega ning definitsioon ilma punktita. Andres 10:08, 22 Jan 2005 (UTC)
Ahsoo. Mina mõtlesin, et definitsioon moodustabki lause, mis algab suure tähega ja lõpeb punktiga, aga kui ta lauseks ei kvalifitseeru, võib teha ka nii nagu sa pakud. Siim 15:32, 22 Jan 2005 (UTC)
Muutsin vastavalt Andrese soovitustele. On veel kellegil muudatusettepanekuid? Siim 17:05, 22 Jan 2005 (UTC)

Mida teha selliste mõistetega, mis on suunamislehed. Sõnastikes kirjutatakse tavaliselt vt. ... Meil, aga on definitsiooni jaoks ruumi piisavalt ja ei ole mõtet inimest jooksutada. Samas kuidagi võiks siiski märku anda, et see ei ole soovitatav termin.

Olen ise ka sellele mõelnud. Seni olen loenditesse pannud ainult põhimärksõnad, aga ehk võiks tõepoolest teha nii, nagu Sa ütled. Andres 09:46, 24 Jan 2005 (UTC)
Mis sa sellega mõtled, et võiks teha nii nagu ma ütlen. Ma ei esitanud ju mingit ettepanekut, küsisin ainult nõu? Siim 09:56, 24 Jan 2005 (UTC)
Minu meelest esitasid Sa mõtte, et loendisse võiks kanda ka need märksõnad, mille jaoks eraldi artikleid ei ole, ning varustada nad definitsioonidega. Seda ma pidasingi silmas sõnadega "nagu Sa ütled". Soovitatuse kohta ma ei tahtnud midagi öelda. Mõnel juhul ju üks sünonüümidest on soovitatav, teised mitte. Ehk teeks nii, et kui termin ei ole soovitatav, siis ta välja jätta. Kui tegemist on rööpterminiga, mida samuti võib kasutada, siis kirjutada nii: a ehk b, ja seejärel definitsioon. Andres 21:28, 24 Jan 2005 (UTC)

Praegu on loend joondamata ja näeb välja nii:

Mulle meeldiks märksa rohkem joondatud versioon. Tegin ühe variandi, aga tärnid on probleemiks. Kuidas teha nii, et neid ei käsitletaks tekstina? Muidugi võib nad ka ära jätta või asendada pildiga.

*oos liustikujõelistest setetest koosnev piklik positiivne pinnavorm
*otsamoreen liustiku serva ette tekkinud peamiselt moreenist koosnev positiivne piklik pinnavorm

Siim 20:56, 10 Feb 2005 (UTC)

Pildiga variant siiski eriti hea ei ole. Tegelikult ei peagi ju seda tärni olema. Ehk on järgnev versioon isegi parem.

oos liustikujõelistest setetest koosnev piklik positiivne pinnavorm
otsamoreen liustiku serva ette tekkinud peamiselt moreenist koosnev positiivne piklik pinnavorm

Siim 21:16, 10 Feb 2005 (UTC)