Arutelu:Charles Leroux

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuulutus (tõlge saksa keelest):[muuda lähteteksti]

Harjuvärava haljasalal [Schmiedepforten-Anlagen]

pühapäeval, 10. septembril 1889

Ameerika tuntud aeronaudi, oma langevarju leiutaja

Charles Leroux'

ainult üks õhusõit.

Härra Leroux tõuseb oma õhupallil üksinda ja ilma gondlita kuni 5000 jalga kõrgele ja laskub sealt langevarjuga maa peale. Tuulevaikse ilmaga laskub härra Charles Leroux maha õhkutõusmise kohale.

Publiku tähelepanu juhitakse maailma ainulaadsele sensatsioonilisele eksperimendile, mille huvitavaimad momendid on härra Leroux' õhkutõusuks valmistumine ja langevarju ülevaatamine publiku silma all.

Auväärse publiku jaoks on õhupalli ümber paigutatud nummerdatud istekohad. Piletid palutakse lahkesti lõpuni alles hoida. Piletite eelmüük toimub härra Georg Stude kondiitriäris ja haljasala puhvetis.

Kohtade hinnad: istekoht 1 rubla, seisukoht 50 kop., lastele ja õpilastele 20 kop. Kassa avatakse kell 1. Õhupalli lennuks ettevalmistamine algab kell ½ kolm.

Õhusõit algab täpselt kell 4.

Alates kella kahest mängib Onega rügemendi orkester härra Friseki juhatusel.

Õhupalli gaasiga täitmise ajal on selle läheduses suitsetamine keelatud.

Õhusõit toimub igasuguse ilmaga.

Kontramarke välja ei anta.

Kiirema teenindamise huvides palutakse lugupeetud publikut kassa juurde tulla võimaluse korral eelnevalt valmisloetud rahaga.

--Improvisaator 20. oktoober 2008, kell 10:34 (UTC)


Monumendi kohta peaks olema eraldi artikkel. Andres 20. juuni 2009, kell 20:03 (UTC)

Võimalik, aga siin artiklis tuleb juhul kui mainida monumenti pärast matmist (vms) mainida kindlasti ka monumendi püstitamise aega. Praegusel kujul on tekst eksiarvamusi pakkuv.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu10. jaanuar 2016, kell 20:02 (EET)[vasta]

1889 aasta juunikuus, kui ta sooritab hüppeid Peterburis Neeva jõkke, on ta ajakirjanduse väitel hüpanud alles 49 korda. (Postimees, 24. juuni lk 3)

Mis aasta Postimees? --Epp 13. september 2010, kell 23:20 (EEST)[vasta]

Tegevus enne Euroopat[muuda lähteteksti]

Kõige rohkem fakte temast kogutud (USA vanadest ajalehtedest ka): https://www.mentalfloss.com/article/88843/why-little-known-american-parachutist-famous-estonia Kahjuks pole leidnud seni midagi tema sugulastest (isegi kinnitust sünniaastast ja sünnikohast USA allikates). LauriKreen (arutelu) 17. märts 2023, kell 08:42 (EET)[vasta]