Arutelu:Alise Stein-Anvelt

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas viidatud lehel mainitakse ainult tütart? Andres 2. juuli 2010, kell 01:07 (EEST)[vasta]

Otto Stein[muuda lähteteksti]

Aga ega marksistlik filosoof Otto Stein tema hilisem mees olnud?

Tegelikkus või segadus siinses tekstis[muuda lähteteksti]

https://www.geni.com/people/Alice-Marie-Stein-Anvelt/6000000008779149451

Ilmselt on siin ikka õiged andmed, Varbola aga võis ju Nissi alla kuuluda millalgi - ka selles kahtlen, seega on sünnikoht Wikis vale, antud isik on maganud nii Anveltiga kui Kingissepaga jne. , võimalik et siit segadused? Ühenimelisus ja ülejäänud elutee ei saa olla erinev ja samas ühesugune

Viimases jaos(artikklite , tähenduste osas) on üldse märgitud mingi Vardi v. Aga siingi on ilmselt mingi segadus, olemas oli nii Vardi vald- mis tegelikult 1900 aastal kujundati Heimtaliks ja on olemas ka teine Vardi vald, milline kujundati 1919.a. Varbolaks? Tundub, et Nissi on pigem õige kod. Stein(Lewald, ....) Nii me saame ka teada - et Uno Laht ja Viktor Kingissepp ja Jaan Anvelt on üks kogum. Viktor Kingisseppa pojapoeg on Andres Anvelt(siseminister oli) ja teadmata jääb , kelle sugulane Andreas Anvelt(päästeameti asedirektor, EV ajal väga kiire tõusuga- lennuga märkamatult).

Mahtra muuseumis tuleks uurida dokumente, millisel Anveltil seal olevat olnud mitte oma laps, aga ka nimetati Anveltiks.

Seega sellistel juhtudel peaks ka kindlasti märkima Kihelkonna tolle aja kontekstis.

Samas on hulgim Anvelteid oma"tõetruus" ka maetud Mahtra-Juuru kanti, seega Wik panijad peaksid rohkem eeltööd tegema.

Nende vanemate Anveltite nimetamine kirjanikuks - on vale ja hämav, nad olid autorid. Kirjanik on Kirjanike Liidu liige nagu ajakirjanik Ajakirjanike Liidu liige. (jurist ei ole advokaat, vaid selleks saadakse ja ollakse vastava kolleegiumi liige). Samuti teaduslikud kraadid - ei tohi kasutada ametikoha kraadi, palganumbri alust kui pole selge - kas tegelikult on kaitstud kraad(gradueitid)- EKI ja ÕS lubab kirjutada häälduse järgi, milline on Wiki seisukoht selles naljas?(kas pärast üldse enam midagi leitakse arvutis?)

*** samas on tähelepanek, et selgeid asju ajaloos mõnel juhul soovitakse varjata ja korrektorid on kui Glavlit, kes viskavad ajaloolised dokumendid välja , arvestamata, et neid inimesi enam pole - kes neid uuesti lisaks! 2001:7D0:49C0:6580:44B:A17:520C:CC7A 17. aprill 2023, kell 00:33 (EEST)[vasta]

Genis on Nissi kihelkond, mitte Nissi vald. Mis mõttes sünnikoht on vale? Võib-olla peaks olema siis Vardi vald, mis oli Varbola valla varasem nimi. Jah, kihelkond oleks hea märkida küll.
Ei, kirjanik ei pea olema liidu liige, iseasi kas seda siin mainida, küll aga peab ta olema ilukirjanduse autor. Sõna "autor" üksinda pole kombeks kasutada.
Mis asi on ametikoha kraad? --Andres (arutelu) 17. aprill 2023, kell 11:24 (EEST)[vasta]