Armastuse tunnel

Allikas: Vikipeedia

Armastuse tunnel ja rong

Armastuse tunnel (ukraina keeles Тунель Кохання) on üle 3 km pikk raudteelõik Lääne-Ukrainas Klevani ja Orživi vahel. Tunneliks muudab selle raudteed ümbritsev taimestik.[1] See lõik on paaride seas populaarne jalutamiskoht.[2] Klevani rongijaamast algav Koveli-Rivne liini harutee ulatub Orživi põhjaosani, see on mõeldud kaubarongide teenindamiseks ning on osaliselt metsaga ümbritsetud.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

See liin rajati 1870. aastal, et Orživis asuva puidutööstusega rongiühendus luua. Tunnel muutus tõenäoliselt populaarseks seoses sellega, et fotograaf Serhi Delidon seda pulmafotode võttekohana kasutama hakkas. Sama motiivi hakkasid peagi ka teised fotograafid kasutama ning 2014. aastal salvestas Fujifilm seal reklaami, mõni aeg hiljem kasutasid sama kohta teised võttemeeskonnad ja raudteelõik saavutas laiema tuntuse. Hiinas loodi selle koopia, USA-s ja Suurbritannias müüakse selle motiiviga tapeete.[3][4]

Pilte[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Tunnel of Love in Klevan, Ukraine, a Fairytale Train Track". 24. august 2012.
  2. "Unused Railway Track in Ukraine Forms Tunnel of Love [PHOTOS]". International Business Times UK. 15. mai 2012.
  3. "Ukraine: In the Tunnel of Love". One Year One Project. 6. august 2021. Vaadatud 4. aprillil 2022.
  4. "Tunnel of Love in Klevan – One of the Most Romantic Places in Ukraine". Blog about tours to Ukraine (ukraina). 25. august 2021. Vaadatud 4. aprillil 2022.