Apple Music

Allikas: Vikipeedia
Apple Musicu logo

Apple Music on ettevõtte Apple Inc. poolt välja töötatud muusika ja video voogedastuse teenus.

Kasutajad valivad oma seadmesse voogesituseks mõeldud muusika või saavad kuulata olemasolevaid, kureeritud esitusloendeid. Teenus hõlmab ka Interneti-raadiojaama Beats 1, mis edastab rohkem kui 100 riigis 24 tundi ööpäevas. Teenus kuulutati välja 8. juunil 2015 ja see avati 30. juunil 2015 üle 100 maailma riigis. Uued tellijad saavad kolmekuulise tasuta prooviperioodi enne, kui teenus nõuab igakuist tellimust.

Apple Musicu saadavus maailmas

Algselt rangelt muusikateenusena hakkas Apple Music 2016. aastal laienema videote näitamises. Jimmy Iovine on öelnud, et teenuse eesmärk on saada "kultuuriliseks platvormiks", ja Apple väidab, et teenus soovib, et teenus oleks "ühekordne kontaktpunkt popkultuuriga". Ettevõte investeerib videomaterjali tootmisse ja ostmisse nii muusikavideote kui ka muusikaväljaandeid toetavate kontsertmängude, samuti veebisarjade ja mängufilmide osas.

Apple Musicu iOS-i originaalversioon sai nii häid kui ka halbu hinnanguid, kusjuures kriitika oli suunatud kasutajaliidese pihta, mida peetakse "intuitiivseks". Kuid seda kiideti selle eest, et ta mängis esitusnimekirja, voogesituse laia valikut ja selle integreerimise teiste Apple'i seadmete ja teenustega. IOS 10-s sai rakendusele oluline ümberkujundamine, mis sai positiivseid kommentaare värskendatud liidese kohta, kus on vähem segadust, parem navigeerimine ja suurem rõhk kasutajate valikule. Apple Music sai populaarsuse pärast selle käivitamist kiiresti, läbides vaid kuue kuu jooksul 10 miljoni kliendi verstaposti. Alates detsembrist 2018 on teenusel maailmas 56 miljonit kliendi.