Age of Empires II

Allikas: Vikipeedia
"Age of Empires II: The Age of Kings"
Arendaja Ensemble Studios
Väljaandja Microsoft (PC ja Mac)
Konami (PS2)
Disainer Bruce Shelley
Seeria Age of Empires
Mootor Genie Engine
Platvorm Microsoft Windows, Mac OS, Playstation 2
Väljalaskeajad Windows, Mac OS
30. september 1999
PlayStation 2
2. november 2001
Windows (HD Edition)
9. aprill, 2013
Žanr strateegiamäng
Koduleht

"Age of Empires II: The Age of Kings" on ajalool põhinev reaalaja- ja strateegiamäng. Mängu arendas Ensemble Studios ja andis välja Microsoft. Sarja "Age of Empires" teine mäng anti välja 1999. aastal Microsoft Windowsi ja Macintoshi operatsioonisüsteemidele. Aastal 2000 anti välja esimene uuendus "The Conquerors". 2001. aastal anti välja Playstation 2 versioon.

Aprillis 2013 anti Windowsile, Steami keskkonnale välja "Age of Empires II: HD Edition", kus HD-versioonis on nii originaalmäng, laiendused kui ka ajakohastatud graafika. Lisatud on ka Steam Workshopi abil uue, kasutajate tehtud sisu lisamise võimalus. 5. novembril 2015 andis Microsoft välja laienduse "The African Kingdoms".

Definitive Edition[muuda | muuda lähteteksti]

14. novembril 2019 andis Microsoft välja mängu "Age of Empires II" uusversiooni "Age of Empires II: Definitive Edition". See sisaldab täiesti uuendatud 4K-graafikat, võimalust mänguvaates detaile suurendada ja vähendada. Lisatud on uus kampaania "The Last Khans" ning neli uut tsivilisatsiooni: bulgaarlaste, leedulaste, tatarlaste ja Türgi rändrahvaste oma.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]