Mubarak Wakaso

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Wakaso Mubarak)

Medalikohad
Aafrika rahvaste karikavõistlused
Hõbe 2015 jalgpall

Mubarak Wakaso (sündinud 25. juulil 1990 Tamales) on Ghana jalgpallur, kes mängib poolkaitsjana Hiina kõrgliiga klubis Shenzhen ja Ghana jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri 2007. aastal Ghana klubis Ashanti Gold. 2008. aastal liitus ta Hispaania esiliiga klubiga Elche. Klubikarjääri jooksul ta on ta mänginud veel Hispaania kõrgliiga klubides Villarreal, Espanyol, Las Palmas, Granada ja Deportivo Alavés, Venemaa kõrgliiga klubis Kaasani Rubin, Šotimaa kõrgliiga klubis Celtic, Kreeka kõrgliiga klubis Panathinaikόses ning Hiina kõrgliiga klubides Jiangsu Suning ja Shenzhen.

Ghana jalgpallikoondises tegi ta debüüdi 13. oktoobril 2012 Aafrika rahvaste karikavõistluste valikmängus Malawi vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta kuu aega hiljem sõprusmängus Roheneemesaarte vastu. Ta on kuulunud Ghana koondisse 2014. aasta maailmameistrivõistlustel ning alates 2013. aastast viitel Aafrika rahvaste karikavõistlustel. 2013. aasta Aafrika rahvaste karikavõistlustel lõi ta neli väravat, millega oli Nigeeria mängija Emmanuel Emenike kõrval turniiri suurim väravakütt. 2017. aasta Aafrika rahvaste karikavõistlustel valiti Wakaso turniiri sümboolsesse koosseisu.

Tema noorem vend Alhassan Wakaso on samuti jalgpallur.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Celtic

Jiangsu Suning

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]