Kasutaja arutelu:Kirkejaetma/"Mina, supervaras"

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tagasiside[muuda lähteteksti]

Teemavalik võib nooremale guugeldajaskonnale kindlasti asjalik olla. Struktuur on teemakohane, kuid selleks, et põhjalikku ülevaadet anda, võiks alapeatükke veel lisada, näiteks kõigi filmide sünopsised, eestikeelse versooni dubleerijad jms, lisamõtteid leiab kindlasti ingliskeelsest Vikipeediast. Viited on kenasti küll märgitud, ent kindlasti peaks lisama ka tekstisisesed viited. Kindlasti tasub üle vaadata ka oma allikad, et garanteeritult õiget infot saada: blogipostitus ei pruugi selleks sobiv olla. Soovitan üldandmed võtta siit: IMBd – Despicable Me. Toimetamisel vaata kindlasti üle õigekiri. Jõudu kirjutamisel! --Labidas (arutelu) 30. oktoober 2017, kell 23:16 (EEST)

Tagasiside Marispraats[muuda lähteteksti]

Veidi võiks äkki süvendatum olla, äkki paned alapealkirju juurde aga teema muidu hea.

Isabelagnes[muuda lähteteksti]

Teema on kindlasti nooremale põlvkonnale aktuaalne kuna tegemist lastefilmiga. Kuigi tundub, et sisukama artikli kirjutamiseks võib infot väheseks jääda kui näiteks jätta lisamata filmi lugu, võid näiteks lisada ka režissööri/animatsioonitiimis töötajate kohta huvitavaid fakte. Mulle meeldib huvitavate faktide loetelu, aga lisa juurde :) Viited on olemas, aga lisa neid ka teksti sisse.

Isabelagnes (arutelu) 31. oktoober 2017, kell 17:47 (EET)[vasta]

Artiklit võiks edasi kirjutada, praegu tundub olevat liiga vähe teksti. Algne kokkuvõte on aga olemas, kokkuvõte täidab tingimused, aga hetkel on see pikem kui kogu ülejäänud artikkel. Alateemadest sisu ei ole välja toodud, aga peale selle on järjekord sama, mis artiklis. Kokkuvõte tundub sobiva pikkusega. Esile toodud on tähtsam informatsioon, kategooria puudub. Paranda kirjaviga: "sammba" sisu peatükis. Siselingid puuduvad, aga viidatud lingid töötavad. Võiksid aga ikkagi lisada siselinke teatud märksõnadele tekstis, näiteks kohe algusesse. Jõudu!

Isabelagnes (arutelu) 14. november 2017, kell 18:53 (EET)[vasta]

Lisasin filmi pealkirjadele jutumärgid, parandasin sõnastust esimeses lõigus, lisasin kaldkirja inglisekeelsetele väljenditele, parandasin lauseid teises alapeatükis (sõna aga ees ei käi koma, kui esinevad väljendid nagu: "Tal on see aga olemas/Tal on puudu aga relv, mis kuu kahandaks" jne, kuna sellistes lausetes on sõnal "aga" teistsugune tähendus. Samuti parandasin üldisi kirjavigu (komavigu oli teises alapeatükis päris palju; tavaliselt ei alustata sõnaga kuid uut lauset; teises alapeatükis puudusid mõnedest kohtadest ka iseloomustavad sõnad, ilma milleta ei olnud lausel loogilist tähendust; mõned laused olid valesti käänatud).

Kindlasti võiksid edasi kirjutada kolmandat alapeatükki, kuna seal on infot väga vähe ning neljandat alapeatükki, sest seal puudub info üldsegi. Samuti võiksid lisada juurde filmi postri või mõne pildi. Kui saad, otsi juurde paremaid allikaid, kuna kinokavast info võtmine ei ole just kõige parem allikas.

Muidu vastab sisu aga pealkirjale, mina isiklikult oleksin artiklisse ka muid asju juurde lisanud: behind the scenes, kuidas animafilmi tehti jne, võibolla oleksin kasutanud ka rohkem erinevamaid mõisteid, kaldkirja, rasvast kirja, loendeid ja tabeleid (tabeliteks saad panna näiteks filmi eelarve, kinolina sissetuleku vms). Jõudu pingutusteks!

Isabelagnes (arutelu) 28. november 2017, kell 17:58 (EET)[vasta]


luisegrethennirgi[muuda lähteteksti]

31.10.2017 tagasiside Tere, teema valik tundub igati huvitav. Mustandi struktuur on alguse kohta väga hea, kuid lisaksin alampeatükke näiteks filmi loomisloo kohta või autorite. Kui vaadata teemat on mustand väga sisukas. Palju edu ja jaksu teksti täiendamisel. Jään lõpp tulemust huviga ootama.

14.11.2017 tagasiside Tore, et oled artiklit vähehaaval täiendanud. Artikkel vastab ootustele, kahjuks kategooriad, pildid ning lingid on lisamata. Kokkuvõte on minu arvates igati asjalik ning sobiv, kuid teksti maht jääb väheseks. Palju edu ning jõudu artikli täiustamisel!


Assistendi kommentaar artiklile ja tagasisidele[muuda lähteteksti]

Kaasvikipedistide tagasiside on julgustav, asjalik ja põhjalik, sellele polegi eriti midagi lisada. Vaata viitamise kohta kindlasti III õppetüki materjalidest veel üle, kus ja kui tihti peavad viited teksti sees olema. Oluline on, et iga väite allikas oleks leitav ja kontrollitav! Jõudu ja kirjutamisrõõmu artikli jätkamisel! --Proosamanna (arutelu) 2. november 2017, kell 21:32 (EET)[vasta]

Assistendi kommentaar tagasisidele ja artiklile[muuda lähteteksti]

Kaasvikipedistide nõuanded on asjalikud. Kahjuks on paljud asjad puudu (pildid, kategooriad, siselingid, endiselt ka viited), mistõttu neile aspektidele sisulist tagasisidet anda ei saa. Olen aga nõus, et kokkuvõte on õnnestunud.
Esmajärjekorras soovitan korda teha viitamise. Iga lause või lõigu järel peab olema allikas, kust info pärineb. (Hetkel polr sisu ja huvitavate faktide alaosades üldse viiteid). Artikli lõpus viidete nimekirjas on ka mingi segadus: IMDB, blogi ja Diply viiteid tekstis endas näidatu ei ole, st ei saa aru, kus on kasutatud nendest allikatest pärit infot.
Loodan, et leiad aega artikliga edasi tegeleda! Jõudu!
--Proosamanna (arutelu) 15. november 2017, kell 18:57 (EET)[vasta]

Assistendi kommentaar[muuda lähteteksti]

Tore, et oled eelmise nädala tagasiside põhjal teksti vajalikud viited lisanud! Mõtle nüüd ka kategooriate, siselinkide ja pildimaterjali peale. Ka artikli maht ei vasta veel päris nõuetele (hetkel on siin pisut üle 3000 tähemärgi), nii et kui kavatsed kirjutada ka filmi järgedest, nagu olemasolevad alapealkirjad näitavad, soovitan ruttu sellega tegelema asuda.
Mõned keelelised märkused:
Pealkirjade ümber pane jutumärgid ("Mina, supervaras").
Vaata üle komakasutus. Näiteks on Sul tihti puudu koma osalauset alustava küsisõna eest (Margot, Edithit ja Agnes, kes lähevad...; Flimile on lisandunud ka järg "Mina, supervaras 2", mis esilinastus...; kosmoselaeva ehitamiseks, millele lisaks annavad... jpt).
Ja tekstis esineb ka lihtsalt hooletusvigu, näiteks Supervarag, Miniondid, šokolaandivabrik, Oompa Lompad, hoopsigi jpt.
Jõudu viimasteks pingutusteks artikli täiendamisel ja viimistlemisel! --Proosamanna (arutelu) 23. november 2017, kell 20:00 (EET)[vasta]

Assistendi kommentaar[muuda lähteteksti]

On rõõm näha, et oled tagasiside põhjal mõned keelevead parandanud. Ka Isabel Agnes on artikli kallal tublisti tööd teinud ja seda keeleliselt lihvinud. Tema kommentaaris toodud soovitusi tasub arvestada. Mainin ainult, et sõna "varas" omastav on ikka "varga", nagu tekstis algselt ("supervarga ameti" -- mitte "supervarase"), see tuleks tagasi muuta. Kui ametinimetusele nagu "supervaras" järgneb aga nimi, jääb ametinimetus hoopis nimetavasse (näiteks "president Pätsi monument"; "supervaras Gru käsilastest..". Ning nimed (nagu Kristen Wiig) ei pea olema kaldkirjas, tsitaatsõnade lõpud samuti mitte (õige oleks "minion'id").
Ja kinokava võib allikana kasutada küll.
Piltidega on filmide puhul aga keeruline, sest peaaegu kõik seonduvad visuaalsed materjalid on autoriõigusega kaitstud, sealhulgas tegelaste välimus. Võid siiski veel otsida, kas leiad mõne sobiva kasutamislitsentsiga pildi. Näiteks siin on filmi logo, mille kasutamine on Wikimedia Commonsi järgi lubatud. Aga pilt pole ka nii oluline. Toredam oleksid, kui jõuaksid artikli pooleliolevad alateemad lõpuni kirjutada. Isabel Agnese soovitatud teemad oleksid muidugi ka väärt lisandus, kui jõuad sellega tegeleda või tahad pärast kursuse lõppu artikli täiendamist jätkata. Jõudu selleks! --Proosamanna (arutelu) 30. november 2017, kell 00:52 (EET)[vasta]