Fail:Aerjalgne.jpg

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Klõps ikoonil viib faili leheküljele Wikimedia Commonsis.
Allikas: Vikipeedia

Algfail(5158 × 3430 pikslit, faili suurus: 5,87 MB, MIME tüüp: image/jpeg)

Lühikirjeldus

Kirjeldus
Eesti: Aerjalalised on veeloomad nagu enamik vähke. Neid elab massiliselt nii mere- kui magevee kõigis sügavustes, samuti lompides, rabalaugastes ning mõned liigid niiskes samblas ja kõdus. Nende hulgas on ka parasiite, kelle välimus võib olla tundmatuseni muutunud ning kes elutsevad kaladel ja teistel veeloomadel. Vabaltelavad aerjalalised on kõigest mõne millimeetri pikkused (0,5-2mm) ja etendavad tähtsat osa veekogu toiduahelas : nad paljunevad suhteliselt kiiresti, ning toitudes pisikestest mikroskoopilistest organismidest on nad ise pidevalt toiduks suurematele veeloomadele. Maailmas tuntakse umbes 8500 aerjalaliste liiki, Eestis on neid viimastel andmetel teada 82, oletatakse aga 100 liigi olemasolu.
English: Copepods are aquatic animals like most crustaceans. They live en masse in all depths of both sea and fresh water, as well as in puddles, swamps, and some species in moist moss and wasteland. Among them are also parasites whose appearance can be changed beyond recognition and which live on fish and other aquatic animals. Free-living copepods are only a few millimeters long (0,5-2mm) and play an important part in the water body's food chain: they reproduce relatively quickly, and by feeding on tiny microscopic organisms, they themselves are constantly food for larger aquatic animals. Around 8,500 species of copepods are known in the world, according to the latest data, 82 are known in Estonia, but the existence of 100 species is assumed.
Kuupäev
Allikas Üleslaadija oma töö
Autor Janeklass

Featured pilt

Wikimedia Commons

See on Wikimedia Commonsi eeskujulik pilt (Featured pictures) ja on arvatud üheks parimatest piltidest.

Kui sul on sarnaste omadustega pilt, mida on võimalik sobiva litsentsi all avaldada, laadi see kindlasti üles ning märgista ja esita see.


Litsents

Autoriõiguse omanikuna avaldan selle teose järgmise litsentsi all:
w:et:Creative Commons
omistamine
See fail kuulub Creative Commonsi rahvusvahelise litsentsi "Autorile viitamine 4.0" alla.
Tohid:
  • jagada – teost kopeerida, levitada ja edastada
  • kohandada – valmistada muudetud teoseid
Järgmistel tingimustel:
  • omistamine – Pead materjali sobival viisil autorile omistama, tooma ära litsentsi lingi ja märkima ära, kas on tehtud muudatusi. Sobib, kui teed seda mõistlikul viisil, kuid seejuures ei tohi jääda muljet, et litsentsiandja tõstab esile sind või seda, et sina materjali kasutad.


Pealdised

Fotol on näha aerjalgne

Selles failis kujutatud üksused

kujutab

Teatud väärtus ilma Vikiandmete üksuseta

0,4 sekund

ISO speed inglise

100

media type inglise

image/jpeg

checksum inglise

e5f845d058ad22ea897c4f139fda569a0ef50d5b

data size inglise

6 379 062 bait

3430 piksel

5158 piksel

Faili ajalugu

Klõpsa kuupäeva ja kellaaega, et näha sel ajahetkel kasutusel olnud failiversiooni.

Kuupäev/kellaaegPisipiltMõõtmedKasutajaKommentaar
viimane12. veebruar 2024, kell 20:52Pisipilt versioonist seisuga 12. veebruar 2024, kell 20:525158 × 3430 (5,87 MB)JaneklassRemoved stacking bug and changed some light
19. november 2023, kell 09:47Pisipilt versioonist seisuga 19. november 2023, kell 09:475158 × 3430 (6,08 MB)JaneklassUploaded own work with UploadWizard

Globaalne failikasutus

Järgmised muud vikid kasutavad seda faili:

  • Faili kasutus vikis en.wikipedia.org

Metaandmed