Niina Murdvee: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Muku (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Niina Murdvee''' (s. [[4.mai]] [[1950]] [[Tallinn]]) on eesti viiuldaja ja viiulipedagoog. Isa [[Vladimir Alumäe]], poeg [[Mikk Murdvee]].
'''Niina Murdvee''' (sündinud [[4. mai]]l [[1950]] [[Tallinn]]as) on eesti viiuldaja ja viiulipedagoog. Tema isa on pianist [[Vladimir Alumäe]], poeg [[Mikk Murdvee]].


Niina Murdvee on lõpetanud [[Tallinna Muusikakeskkool]]i viiuli eriala [[1968]]. [[EMTA|Tallinna Riikliku Konservatoorium]]i lõpetas aastal 1972. Täiendanud end [[Moskva]]s Gnessini-nim. Instituudi aspirantuuris. Õpetajaid: [[Harald Aasa]], [[Vladimir Alumäe]], [[Halida Ahtjamova]].
Niina Murdvee on lõpetanud [[Tallinna Muusikakeskkool]]i viiuli eriala [[1968]]. [[EMTA|Tallinna Riikliku Konservatoorium]]i lõpetas aastal 1972. Täiendanud end [[Moskva]]s Gnessini-nim. Instituudi aspirantuuris. Tema õpetajateks on olnud [[Harald Aasa]], [[Vladimir Alumäe]], [[Halida Ahtjamova]].


Töötab pedagoog-metoodikuna [[TMKK]] keelpillikateedris ja õppejõuna [[Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia]]s. Annab lisaks sellele regulaalselt meistriklasse ja täienduskursusi nii Eestis kui ka välismaal.
Töötab pedagoog-metoodikuna [[TMKK]] keelpillikateedris ja õppejõuna [[Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia]]s. Annab lisaks sellele regulaalselt meistriklasse ja täienduskursusi nii Eestis kui ka välismaal.


Niina Murdvee on [http://www.esta.ee Eesti Keelpilliõpetajate Ühingu] asutajaliige, olnud Euroopa Keelpilliõpetajate Ühingu juhatuse liige.
Niina Murdvee on [[Eesti Keelpilliõpetajate Ühing]]u asutajaliige, olnud Euroopa Keelpilliõpetajate Ühingu juhatuse liige.




[[Kategooria:Eesti viiuldajad]]
[[Kategooria:Eesti viiuldajad]]

Redaktsioon: 13. mai 2007, kell 11:59

Niina Murdvee (sündinud 4. mail 1950 Tallinnas) on eesti viiuldaja ja viiulipedagoog. Tema isa on pianist Vladimir Alumäe, poeg Mikk Murdvee.

Niina Murdvee on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli viiuli eriala 1968. Tallinna Riikliku Konservatooriumi lõpetas aastal 1972. Täiendanud end Moskvas Gnessini-nim. Instituudi aspirantuuris. Tema õpetajateks on olnud Harald Aasa, Vladimir Alumäe, Halida Ahtjamova.

Töötab pedagoog-metoodikuna TMKK keelpillikateedris ja õppejõuna Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Annab lisaks sellele regulaalselt meistriklasse ja täienduskursusi nii Eestis kui ka välismaal.

Niina Murdvee on Eesti Keelpilliõpetajate Ühingu asutajaliige, olnud Euroopa Keelpilliõpetajate Ühingu juhatuse liige.