Kitsas tänav: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{See artikkel|on tänavast Tartus. Samanimeliste tänavate kohta teistes linnades vaata [[Kitsas tänav (täpsustus)]].}}
{{See artikkel|räägib Tartu tänavast; teiste tänavate kohta vaata lehekülge [[Kitsas tänav (täpsustus)]].}}
{{teekaart|suum=16}}

{{teekaart|suum=15}}
[[Pilt:Kitsas tänav.jpg|pisi|Kitsas tänav Struve tänava poolt]]
[[Pilt:Kitsas tänav.jpg|pisi|Kitsas tänav Struve tänava poolt]]
'''Kitsas tänav''' (''Schmalstraße'') on [[tänav]] [[Tartu]] kesklinnas, mis ühendab [[Ülikooli tänav]]at [[Struve tänav|W.Struve tänav]]aga ning on ca 175 meetrit pikk.


'''Kitsas tänav''' (''Schmalstraße'') on [[tänav]] [[Tartu]] kesklinnas. See algab [[Tartu Ülikooli raamatukogu]] vastast [[Wilhelm Struve tänav]]alt. Tänava pikkus on 97 m.<ref>Teeregister</ref> Selle lõpus algab jalakäijate tee, mis viib [[Ülikooli tänav]]ale.
Kitsa tänava Ülikooli tänava poolne osa kulgeb mööda treppe ja on kasutatav vaid jalakäijaile. Tänava mõlemad küljed on tihedalt kõrgeid maju täis ehitatud, tänavast on säilinud ainult kitsas käik majade vahel.


Kitsa ja W.Struve tänava ristis asub [[Eesti Looduseuurijate Selts]]i maja. Tänava äärde jääb ka muinsuskaitse alune ajalooline tõllakuur.
Kitsa ja Wilhelm Struve tänava nurgal asub [[Eesti Looduseuurijate Selts]]i maja. Tänava äärde jääb ka ajalooline tõllakuur.


== Välislingid ==
== Viited ==
{{viited}}
*[http://www.tartu.ee/index.php?page_id=1443&lang_id=1&menu_id=6&lotus_url=http://info.raad.tartu.ee/muinsus.nsf/0/D4082B1059086306422569810030B1E5 lollijala trepp]


[[Kategooria:Tartu tänavad]]
[[Kategooria:Tartu tänavad]]

Redaktsioon: 30. aprill 2020, kell 16:51

 See artikkel räägib Tartu tänavast; teiste tänavate kohta vaata lehekülge Kitsas tänav (täpsustus).

Kaart
Kaart
Kitsas tänav Struve tänava poolt

Kitsas tänav (Schmalstraße) on tänav Tartu kesklinnas. See algab Tartu Ülikooli raamatukogu vastast Wilhelm Struve tänavalt. Tänava pikkus on 97 m.[1] Selle lõpus algab jalakäijate tee, mis viib Ülikooli tänavale.

Kitsa ja Wilhelm Struve tänava nurgal asub Eesti Looduseuurijate Seltsi maja. Tänava äärde jääb ka ajalooline tõllakuur.

Viited

  1. Teeregister