Kassaaparaat: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: 'Esimene mehaaniline kassa aparaadi leiutas James Ritty ja John Birch Ameerika kodusõja järel. J. Ritty oli kõrtsi omanik Daytonis, Ohios ja tahtis peatada töölisi kes varast...'
(Erinevus puudub)

Redaktsioon: 3. märts 2015, kell 16:51

Esimene mehaaniline kassa aparaadi leiutas James Ritty ja John Birch Ameerika kodusõja järel. J. Ritty oli kõrtsi omanik Daytonis, Ohios ja tahtis peatada töölisi kes varastasid tema kasumit. Ritty Model 1 leiutati 1879 ja enda venna John Rittyga patendeeriti see 1883.

Esimesed mehaanilised kassa aparaadid olid täielikult mehaanilised ilma tseki väljastuse võimaluseta. Kasiir pidi iga müügiga summad sisestama ja kui vajutati nuppu kokku, siis kassa sahtel avanes ja kell helises, et omanik märkaks et tehing on parasjagu toimumas.

Peatselt hakkas kahe äri samaaegne majandamine Ritty´le üle jõu käima ning ta müüs oma kassaaparaadi äri Jacob H. Eckert´le Conneticutist, kes oli portselani ja klaasnõude müüja. Jacob H. Eckert asutas National Manufacturing Company. 1884 aastal müüs Eckert firma John H. Patterson´ile, kes nimetas selle ümber National Cash Register Company. John Patterson parandas kassaaparaatide ehitust, lisades sellele rullpaberi printeri, mis kirjutas üles aparaadiga tehtud tehingud. Sellest ajast on tuntud kassakviitung.