Püha Jüri rist: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{toimeta}}
{{toimeta}}


'''Püha Jüri rist''', punane rist valgel põhjal, on [[Inglismaa lipp|Inglismaa rahvuslipp]].
'''Püha Jüri rist''', punane rist valgel põhjal, on [[Inglismaa lipp|Inglismaa rahvuslipp]] umbes aastast [[1277]]. Juba [[Ristisõjad|ristisõdade]] ajal kandsid inglise sõdurid risti oma vormil.


[[Püha Jüri]] on [[Inglismaa]] ja mitmete teiste riikide ja piirkondade kaitsepühak. Püha Jüri rist on ühtlasi [[Milaano]], [[Genua]], [[Freiburg]]i ja [[Montreal]]i sümbol ning esineb [[Barcelona]] linna lipul ja [[Gruusia lipp|Gruusia lipul]].
Püha Jüri risti tuleb eristada [[Punase Risti embleem]]ist. Püha Jüri risti haarad ulatuvad lipu servadeni. Punase Risti embleemil on punane rist, mille haarad sarnaselt [[Šveitsi lipp|Šveitsi lipul]] oleva ristiga ei ulatu lipu servadeni.


Püha Jüri risti tuleb eristada [[Punase Risti embleem]]ist. Püha Jüri risti haarad ulatuvad lipu servadeni. Punase Risti embleemil oleva punase ristihaarad sarnaselt [[Šveitsi lipp|Šveitsi lipul]] oleva ristiga ei ulatu lipu servadeni.
{{täienda}}


[[ca:Creu de Sant Jordi]]
[[ca:Creu de Sant Jordi]]
[[en:St George's Cross]]
[[no:Georgskors]]
[[no:Georgskors]]

Redaktsioon: 28. oktoober 2005, kell 04:16

Püha Jüri rist, punane rist valgel põhjal, on Inglismaa rahvuslipp umbes aastast 1277. Juba ristisõdade ajal kandsid inglise sõdurid risti oma vormil.

Püha Jüri on Inglismaa ja mitmete teiste riikide ja piirkondade kaitsepühak. Püha Jüri rist on ühtlasi Milaano, Genua, Freiburgi ja Montreali sümbol ning esineb Barcelona linna lipul ja Gruusia lipul.

Püha Jüri risti tuleb eristada Punase Risti embleemist. Püha Jüri risti haarad ulatuvad lipu servadeni. Punase Risti embleemil oleva punase ristihaarad sarnaselt Šveitsi lipul oleva ristiga ei ulatu lipu servadeni.