Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt BAFTA)
"BAFTA" suunab siia. Teatud vabakaubanduspiirkonna kohta vaata artiklit Balti vabakaubanduspiirkond.

Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia (ingl British Academy of Film and Television Arts; BAFTA) on heategev ühing, mis annab igal aastal välja Suurbritannia kõige tähtsamaid filmi- ja teleauhindu.

Ühing[muuda | muuda lähteteksti]

Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia asutati 1947. aastal Briti Filmiakadeemia nime all. Filmiakadeemia ühines 1958. aastal Teleprodutsentide ja -lavastajate Gildiga ning sai nimeks Filmi ja Televisiooni Selts. Praegust nime kannab ühing 1976. aastast.

Peale tunnustustöö tegeleb ühing veel haridustöö ja muude filminduse teemaliste ürituste korraldamisega. Ühingu peakorter asub Londonis Piccadilly tänaval, ning sellel on harukontorid Šotimaal (BAFTA Scotland), Walesis (BAFTA Cymru) ning Ühendriikides New Yorgis ja Los Angeleses.

Auhinnad[muuda | muuda lähteteksti]

 Pikemalt artiklis Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhinnad

Peale filmikunsti ja televisiooni vallas silmapaistavatele inimeste tunnustatakse Briti Akadeemia auhinnaga igal aastal paremaid videomängude ja lastele suunatud meelelahutuse loojaid. Lisaks annab akadeemia Los Angelese haru välja Britannia auhinda ning Walesi ja Šoti harud kumbki oma auhinda.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]