Arutelu:Sünkretism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

On ju olemas ka religioosne sünkretism. Andres 17:37, 1 May 2005 (UTC)


Miks see ära kadus:

Religioosne sünkretism tähendab religiooniloos eri religioonide lõimumist või printsiibitut ühendamist.

Andres 18:26, 1 May 2005 (UTC)


Probleem on siin selles, kas tuleb teha täpsustuslehekülg. Arvan, et see, millest Mona räägib, ja religioosne sünkretism on nii erinevad mõisted, et ühes ja samas artiklis pole neist mõtet rääkida. Andres 18:29, 1 May 2005 (UTC)

Esimene ja kolmas lause on sisuliselt üks ja seesama. Aga täpsustuslehekülg oleks selle artikli juures vajalik--Mona 18:43, 1 May 2005 (UTC)

Jah. Arvan, et võiks olla samasugune sissejuhatav lause nagu praegu ning seejärel lühidefinitsioonid linkidega. Teine võimalus oleks pühendada sellise nimega artikkel sünkretismile religioosses mõttes ning panna muud tähendused täpsustuslehekülje alla. ise kuuluen täna esimest korda, etselle sõnaga ka midagi muud mõistetakse. Andres 19:04, 1 May 2005 (UTC)

Mõistlik oleks tõesti pühendada see artikkel religioonile. Teine pool võiks lihtsalt olla mainitud. Pole isegi täpsustuslehekülge vaja.--Mona 19:16, 1 May 2005 (UTC)

Kas sünkretism on ainult suulise loomingu seos teiste kunstidega? Mulle tundub, et see on natuke üldisem mõiste. Võõrsõnastik ütleb "jagamatus, liigendumatus; kultuuri varaseimale arenguastmele omane liigendumatus, tegevuse, maailma mõtestamise ja kunstiloomingu ühtsus".