Arutelu:Ameerika Ühendriikides tegutsevad eesti seltsid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas tõesti Majad on seltsid? Kas Majadel on liikmeskond? --Metsavend 16. mai 2006, kell 08.31 (UTC)

Jah, osadel Majadel on liikmeskond. Nagu nad ise ütlevad: "Käiakse koos Eesti Majas". Majal on nõukogu, asutajaliikmed, rahakotihoidja jne. Noorematel minejatel on valdavalt jälle "seltsid" ja seltsielu. Piret 16. mai 2006, kell 10.35 (UTC)

Ma kahtlen selles. Soovitan siiski enne siia lisamist see igal konkreetsel juhul kindlaks teha. Näiteks mina saan aru, et Eesti maja New Yorgis ei ole mingi eraldi selts vaid see on hoone, mida haldab New Yorgi Eesti Haridusselts. Kas pole nii? Vahet tuleb teha ka seltsil ja äriühingul, mis võib olla loodud maja haldamiseks. --Metsavend 16. mai 2006, kell 11.34 (UTC)

Ok! Teine küsimus: kuidas need Eesti Majad siis välja tuua ja ära märkida? Sest ka need on olulised, kui räägitakse väliseestlastest. Teeks siis laiendi lihtsalt olemasolevasse loendisse: "väliseestlaste organisatsioonid, seltsid ja Eesti Majad" Piret 17. mai 2006, kell 06.04 (UTC)

Tuleb tekitada Eesti Majade loend vms. Muideks, ka Tallinnas on Eesti Maja. Yldjuhul jah, tõepoolest, ei ole välismaal asuvad Eesti Majad mingid organisatsioonid, vaid majad (või ruumid). Teine märkus: väliseesti seltside loendis peaks tegelikult märkima nimedena (antud juhul näiteks) Ameerika Ühendriikides tegutsevad eesti seltsid (või organisatsioonid, mis oleks parem). Põhjendus: kui nad juba on väljaspool Eestit, siis on nad nagunii "väliseesti", ehk, milleks sisuliselt dubleerida. --Lulu 30. mai 2006, kell 20.13 (UTC)

Näiteks Stockholmi Eesti Maja on ühtlasi organisatsioon, kuigi annab peavarju paljudele organisatsioonidele ja asutustele. Maja asutati suure hulga osatähtede väljastamise abil, igal osatähtede omanikul oli üks hääl, peetakse aastakoosolekuid ja esitatakse aruandeid jne. [1] Tänapäeval on see võtnud küll aktsiaseltsi vormi, juhatuse esimees on juba aastaid Madis Üürike. SSGreporter 8. veebruar 2010, kell 23:05 (UTC)