Mine sisu juurde

Arutelu:Indrek Tegelmann

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Millistele vormistus reeglitele antud artikkel eksib? Ei ole normaalne lihtsalt staatust muuta asi peab konkreetsem olema! --Kopo25 25. jaanuar 2016, kell 12:02 (EET)

Kronoloogia peab olema varasemast hilisemani. Andres (arutelu) 26. jaanuar 2016, kell 03:58 (EET)[vasta]
Kus selline reegel kirjas on, et Vikipeedias peavad kronoloogilised loetelud olema varsemast hilisemaks? Minul isiklikult ei ole probleemi, kumba pidi. Kuid tavaliselt (õigesti) tehakse kronoloogiat siiski hilisemast varajasemaks, ehk alati kirjutatakse uus sündmus järjekorra lõppu. Näiteks logiraamatud, päevikud, kirikuraamatud jne. alati kirjutatakse täiendus loetelu lõppu, mitte algusse. See loogika on nn papüüruse rulli põhimõttel, alati saab lõppu kirjutada, juurde kleepida paberit jne. Paljud artiklid Vikipeediaski on siis nn vales kronoloogilises järjekorras (tegelikult õiges)

ja veel mitmeid. Kas hakkame ümber tegema? --Kopo25 26. jaanuar 2016, kell 10:22 (EET)

Kas sa nüüd ei aja ise sassi? Sinu lingitud artiklites on ülevalpool varasem ja allpool hilisem, täpselt nagu sa ise siin kommentaaris ka kirjeldad. Ja see ongi õige. Indrek Tegelmanni artiklis on ülalpool hilisem ja all varasem, mis on teistpidine ja vajab parandamist. Adeliine 26. jaanuar 2016, kell 15:47 (EET)[vasta]
Suured tänud, saingi valesti aru, parandan ära. --Kopo25 26. jaanuar 2016, kell 17:49 (EET)