Vikipeedia arutelu:Nädala pildid 2009

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vaata ka: Nädala piltide arhiiv

Need lingid viitavad iseendale. Siim 6. märts 2009, kell 13:18 (UTC)


Folginädalal võiks panna selle pildi: . --WikedKentaur 25. märts 2009, kell 19:31 (UTC)


2010. aasta 3. nädalale on plaanitud Pilt:Mati Kõrts.JPG, mis ei ole läbi käinud nädala piltide valimise lehelt. Minu hinnangul on see inetu ja halvasti komponeeritud pilt. Ma ei taha seda esilehel näha. Muidugi võib mõista soovi panna esilehele muusikaga seotud pilt: ega neid 2009. aastal rohkem olnudki kui Eda-Ines Etti ja Marko Matvere. Nii-öelda klassikalisest muusikast mitte ühtki. Kuid esilehele on ju valtud Pilt:Arno Anton 2007.jpg ja Pilt:Neeme Järvi at Laulupidu.jpg. Neist esimesel kujutatud isiku kohta puudub küll artikkel, mis peaks enne pildi esilehele panemist olema. Lauljatest on välja valitud Pilt:Gerli Padar 2007.jpg ja Pilt:VanillaNinja.jpg, neist esimest küll üheski artiklis ei kasutata. Võib-olla on nende vahe Etti pildiga liiga väike, võib-olla ka mitte. Konkreetsuse mõttes soovitan asendada Kõrtsi pildi Järvi pildiga. Taivo 28. detsember 2009, kell 13:44 (UTC)

Selle pildi paigutasin sinna mitmel põhjusel. Näiteks on Mati Kõrtsil 27. jaanuaril sünnipäev, pilt ise paistab hea, samale nädalale saaks siis panna mõne isikuartikli jne. Neeme Järvi pildi paigutaks suvele (sünnipäev, suvine pilt, ideaalis veel 2011 suvve, kuna siis toimub noorte laulu- ja tantsupidu), Arno Antoni puhul ma ootaksin tema kohta käiva artikli ära ning paigutaksin pildi esilehele Pühajärve Puhkpillipäevade toimumise ajal (samuti pean ma M. Kõrtis pilt paremaks kui see), Gerli Padari pildi puhul ootaksin Eurovisiooni. Vanilla Ninja pildi puhul ma isegi ei tea, mida ootan – ilmselt artikli paremaks muutumist. Samuti on sellel pildil mõned detailid, mis mulle eriti ei meeldi. Piltide artiklis kasutamine/mittekasutamine minu arvates väga oluline pole, sest neid saab alati (ja esilehele valimisel tuleks kindlasti) artiklitesse lisada (mida on üsna lihtne teha). On veel arvamusi Mati Kõrtsi pildi kohta? Ivo 28. detsember 2009, kell 14:33 (UTC)
Kuidas selle 3. nädala pildiga siis jääb? Mina seda igastahes pooldan ning kui just Taivo pole vahepeal arvamust muutnud, on üks ka selle esilehele mineku vastu. On veel arvamusi? Ivo 2. jaanuar 2010, kell 20:43 (UTC)
Ma pakun midagi asemele. Ütlesid oma kodukoha kaarti pakkudes, et peaksime kaarte esile tõstma. Võib-olla tõstame siis? On külm talv, äkki paneks Pilt:Ant reljeef.gif? Meil mullu üks Antarktika oli juba. Ja äkki 600px on vähe? Ega see kaart küll paraneks, kui ta 1200px oleks. Välja on pakutud veel kaardid Pilt:Ducatuum Livoniae et Curlandiae Nova Tabula, 1705.jpg ja Pilt:VarbolaByMellin.jpg. Inimesed tahavad sõita Pilt:Vahemeri4.gif juurde, 800px on küll nõutust väiksem, aga jälle – see kaart ei võidaks midagi, kui ta 1200px oleks. Aga 1. nädalal alles oli kaart, sellepärast muudest piltidest. Talvepilte on ainult üks ja sedagi kõigest pealtnäha: Pilt:Beautiful clouds.JPG. Kahjuks puudub sellest liigist artikkel. Sellepärast ülejäänud pildid, kus on artikkel olemas ja mis pole seotud ühegi aastaajaga (vähemalt mina ei oska seostada). Neid on kaksteist: Pilt:Graniteporphyry pmg ss 2006.jpg, Pilt:Rhyolite pmg ss 2006.jpg, Pilt:Kukersite.JPG, Pilt:KumnaHoardArtfs.jpg, Pilt:St Mary Coronation.jpg, Pilt:RussowChronicle.jpg, Pilt:Tartu Jaani Church 2007.JPG, Pilt:Corinthian order. Helsinki Lutheran Cathedral.JPG, Pilt:Cone cell.png, Pilt:Supercarrot.jpg, Pilt:Allveelaev Lembit 2006-7.jpg, Pilt:Estonian Air Saab 340A ES-ASN.jpg. Kaks esimest neist on 800px, kuid ei võidaks midagi, kui nad 1200px oleksid. Ma peaksin konkreetsuse mõttes midagi valima. Ilusad pilved, aga kui keegi ei viitsi neist artiklit kirjutada, siis Helsingi toomkirik. Taivo 11. jaanuar 2010, kell 16:16 (UTC)
Panin siis esialgu midagi muud. Aga selle Mati Kõrtsi pildi tahaks ma ka millagil esilehelt läbi lasta.
Ja neid geoloogialaseid pilt võiks hoida varuks. Ehk tuleb võistluse tulemusel uusi häid artiklid. Ivo 14. jaanuar 2010, kell 16:27 (UTC)