Vikipeedia arutelu:Kustutamist vajavad artiklid/Arhiiv

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Ma ei saa hästi aru, mis on selle lehekülje funktsioon. Pealkirja järgi peaks siin arutatama, milliseid lehekülgi kustutada, aga tekstis on midagi muud. Andres 15:56, 19 Apr 2004 (UTC)

Järelikult kirjutasin segaselt. Äkki nüüd on parem? Jaan513 16:04, 19 Apr 2004 (UTC)
Ma muutsin pisut veel. Andres 16:21, 19 Apr 2004 (UTC)

Arvan, et praegu ei ole sellise lehekülje järele erilist vajadust, sest on võimalik jooksvalt jälgida, millised leheküljed on kustutatud. Ma ei poolda seda, et lehekülje kustutamine peab tingimata mingi keerulise protseduuri läbi tegema. Tundub, et kahtluse korral piisab praegu arutelust vastava lehekülje aruteluleheküljel. Aga võimalus eraldi leheküljel arutamiseks-hääletamiseks võib ju olla. Andres 16:21, 19 Apr 2004 (UTC)

Minu arvates on see lehekülg eelkõige neile, kes ise lehekülgi kustutada ei saa. Muidugi ei pea pikki protseduure väga selge kustutamise põhjuse pärast iga kord läbi käima. Jaan513 16:25, 19 Apr 2004 (UTC)

Enamik kasutajaid ei jõua toppida enda loendisse kõiki artikleid, mis huvi pakuvad. Et meil on see kustutustegevus suhteliselt vähelevinud, ei tapa siinse lehe lisamine aga kedagi ning võimaldab kustutusarutelusid mitte kogemata maha magada. Sestap oleks tegelikult ilus iga kustutuseks pakutav asi siin siiski maha hõigata. --Oop 23:39, 24 Nov 2004 (UTC)

Ei ole nõus. Kui mingi soomlane kirjutab virolaiset syö perseitä siis sellise jama kustutamiseks ma tseremoonitsema küll ei hakka. Lähtume printsiibist KISS (keep it simple stupid). Siim 23:45, 24 Nov 2004 (UTC)
Kui kustutamise põhjus on ilmne, siis muidugi ei ole tarvis aru pidada. Kui aga tekib kahtlus, siis tuleks asja arutada. Teeme vast siis nii, et paneme siia üles need artiklid, mille juurde me kirjutame "See artikkel on kustutamise kandidaat". Andres 07:14, 25 Nov 2004 (UTC)

Vajadus selle lehe järele?[muuda lähteteksti]

Kas selle lehe järgi on veel vajadus? Piisaks lihtsalt kustutatava lehe kandidaadile lisada {{kustutada}} silt ja põhjus kirjutada lehe arutellu - vastavaid arutelusid saab jälgida Kategooria:Kustutada abil. Peep 25. august 2005, kell 14.38 (UTC)

Nõus. Hea oleks see "läbi käia" ja kontrollida et kas on veel vajadust kustutada või muud sellist. Ja kui on veel arutelu pooleli siis tõsta arutelu artkli arutellu.
kontrollitud lõigud võib näiteks <strike> ...</strike> -tag-idega ära märkida (kriipsutab teksti läbi). --TarmoK 25. august 2005, kell 14.54 (UTC)
Selle lehe järele alles tuleb vajadus, kui meil läheb liiklus nii suureks, et muidu ei jõua jälgida. Praegu me hoiame üksteise tegemistel veel enam-vähem silma peal. Andres 25. august 2005, kell 15.04 (UTC)
Jälgida saab kategooria kaudu. Praegu on sinna vaid neid artiklied lisatud, kuna meil ole mingit kokkuleppet mis moodi/mis "tingimustel" neid kustutada. Teeksin ettepaneku, teha "reegel", et kui artikkel on esitatud kustutamiseks, siis võib selle alles kustutada kui 3 administraatorit on selle heaks kiitnud, teha n.ö. väike hääletus iga artikli suhtes. Sedasi püsib see kontroll.
Siia lehel kopeerida artikli nime on minu arust mõtetu lisa vaev. Kui artiklile on kustutda "tempel" lisatud siis on ta ka kustutada-kategoorias. Admin-id peaksid vaid seal silma peal hoidma. Nõuda et ka siia peab märke tegema on liigne ja niikuinii arutelu kustutada/mitte kustutada peab käima artikli lehel mitte siin.
Iseasi kui see lehekülg nüüd muuta selleks hääletuse kohaks(?) --TarmoK 27. august 2005, kell 09.57 (UTC)
See artikkel ongi mõeldud hääletuse- ja arutelukohaks. Arvan aga, et siinset hääletust pole mõtet tööle rakendada ega ka kustutamisprotsessi reeglitele allutada enne, kui meie kogukond ja meie vikipeedia liiklus läheb nii suureks, et muidu ei jõua asja jälgida. Praegu piisab kategooriast, mille abil on igaühel võimalik vaadata, kas midagi pole ripakile jäänud, ning asja ette võtta. Andres 27. august 2005, kell 10.02 (UTC)

Taastasin eelmise versiooni, sest selline kustutamine pole lubatav. Siim 21. september 2005, kell 16.50 (UTC)

Ma ei saa su seisukohast hästi aru. Mida praegune artikkel annab? Annab teadmise, et kunagi olid mõnel artiklil suured puudused. Mõned artiklid neist kirjutati ümber, aga mõned kustutati. Analoogia põhjal tuleks siis ka Kustuta-malli põhjal teha artikkel (loend?), kus on kirjas, millised artiklid on läbi aegade kustutamiseks esitatud. Me pole seda teinud ja seda ma ka ei poolda. Käesoleva artikli arhiveerimist ei pea ma paremaks kui praeguse olukorra säilitamist. Taivo 22. september 2005, kell 18.19 (UTC)
Ma arvan, et praeguse teksti võiks viia Vikipeedia:Kustutamist vajavad artiklid/Arhiiv alla ja lehele ise kirjutada, et seda praegu ei kasutada. Hiljem saab lihtsamini kasutusele võtta. Peep 22. september 2005, kell 08.03 (UTC)
Kuna keegi midagi ei arvanud, siis esitan artikli kustutamiseks. Vajadusel saab alati uue artikli teha. Taivo 24. september 2005, kell 19.09 (UTC)
Ei poolda kustutamist. Lihtsalt need arutelud, mis on lõppenud, tuleb arhiveerida, kuid jätta siia paar tükki eeskujuks alles. On hea, kui see lehekülg on alles, kas või vikilinkide pärast. Andres 25. september 2005, kell 05.42 (UTC)
minagi olen kustutamise vastu ja ma ei saa aru, miks see lehekülg kellelegi üldse ette jääb... - Ahsoous 25. september 2005, kell 06.34 (UTC)
Kui nii võtta siis mina teeksin selle lehega vist midagi taolist, et arutelud arhiivi ja siia siis info mida teha artiklitega juhul kui neid on soov esitada kustutamiseks - Ahsoous 25. september 2005, kell 06.43 (UTC)
Ahhaa! Hea mõte! Sellega olen nõus. Seni siin küll ükski link säilitamist ei nõua, aga võib ju linkida teiste keelte kustutamist vajavate lehekülgede artiklile. Aga mis puutub sellesse, et kellele ta ikka ette jääb, siis minu hinnangul ei ole vikipeedia prügikast ja on asju, mida ei ole vaja säilitada. Nagu ka praegust artikli sisu arhiveerida. Taivo 25. september 2005, kell 09.16 (UTC)

Mida praegune artikkel annab? Annab teadmise, et kunagi olid mõnel artiklil suured puudused. Mõned artiklid neist kirjutati ümber, aga mõned kustutati. Analoogia põhjal tuleks siis ka Kustuta-malli põhjal teha artikkel (loend?), kus on kirjas, millised artiklid on läbi aegade kustutamiseks esitatud. Me pole seda teinud ja seda ma ka ei poolda. Taivo 30. september 2005, kell 11.37 (UTC)

Isegi kui see artikkel ei anna midagi juurde, siis ei võta see midagi ka ära. Pealegi me ju ei tea, millal võiks kellegil seda vaja minna. Vikipeedia ei ole paber. Peep 30. september 2005, kell 11.40 (UTC)

Pealegi praegu seda läbi sirvides on siin üldist kasulikku infot, mis ei käi ainult kustutavate artiklite kohta. Peep 30. september 2005, kell 11.41 (UTC)

Praegu näen siin artiklite ebavõrdset kohtlemist. See on kustutamiseks esitatud artiklite osaline loend, mis on filtreeritud nii ebaõiglase parameetri kui kustutamiseks esitamise aja järgi. Taivo 30. september 2005, kell 11.52 (UTC)
Kas soovitad teha ka kõigi kustutamiseks esitatud artiklite loendi? Siis kaoks ebaõiglus, et ainult kindlal ajavahemikul kustutamiseks esitatud artiklid on alles. Ei või iial teada, millal seda võib vaja minna. Taivo 30. september 2005, kell 11.52 (UTC)
Tühistasin su muudatuse, sest siin on tõesti ka kasulikku infi Ahsoous 30. september 2005, kell 13.18 (UTC)