Vigased pruudid (film 2023)

Allikas: Vikipeedia
Vigased pruudid
Režissöör Ergo Kuld
Stsenarist Ott Kilusk
Operaator Ergo Kuld
Helilooja Margus Põldsepp
Kunstnik Annika Lindemann
Produtsent Kristian Taska, Tanel Tatter, Veiko Esken
Tootja Taska Film ja Apollo Film Productions
Aasta 2023
Kestus 80 minutit
Riik Eesti
Keel eesti keel

"Vigased pruudid" on Eesti mängufilm Eduard Vilde samanimelise humoreski ainetel. Filmi võtted toimusid 2022. aastal peamiselt Lihula lähistel Laasu talus.

Algmaterjal[muuda | muuda lähteteksti]

Humoresk "Vigased pruudid" ilmus esmakordselt 1888. aastal Eduard Vilde naljajuttude kogumikus "Kõtistamise kõrred". Kordustrükid ilmusid 1907. ja 1913. aastal.[1]

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Läänemaal asuva Lipuvere talu peremees Mart on eelmise sajandivahetuse aegne kange eesti taluperemees, päritolult mulk. Ta ei kuula kedagi ja talitab ikka nii, nagu tema isa teda omal ajal õpetas. Oma laste eluõnne on Mart ära otsustanud, nii et tütred Miina ja Leena ainult mulkidest vennapoegadele Jaagule ja Ennule kõlbavad. Ei aita siin tüdrukute ohked ega kaebed, sest südamed hoiavad hoopis kohalike noormeeste Joosepi ja Juhani poole. Et sõnad ja veenmine isa meelt ei muuda, tuleb appi võtta kavalus. Plaan mulkidest väimehi ninapidi vedada muutub sündmuste arenedes üha pöörasemaks, kuni Joosep ja Juhan naisteriietes "vigaseid pruute" mängides üritavad saabunud mulgi kosilasi ära ehmatada, nii et need koduteele tagasi pööraksid.

Mängufilmi treiler.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Vigased pruudid. E–kataloog Ester.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]