Todd Bentley

Allikas: Vikipeedia

Todd Bentley (sündinud 10. jaanuaril 1976) on Kanada päritolu uuestisündinud kristlasest evangelist. Teda tuntakse ühe põhitegelasena "Florida Lakelandi ärkamises". Teda iseloomustavad uuenduslikud õpetused inglite ja kõige üleloomuliku kohta.

Bentley on toetust leidnud ka teiste populaarsete teleevangelistide seas nagu Bill Johnson, Bob Jones, Paul Cain, John Kilpatrick, Steve Hill ja Patricia King. Tema õpetuste tuntumateks vastasteks on The Way of the Master evangeelne tele- ja raadiojaam eesotsas Todd Frieli, Kirk Cameroni ja Ray Comfortiga.

Noorpõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Todd Bentley lapsepõlv möödus põhiliselt Gibsonsis Briti Columbia provintsis, väikeses kogukonnas Kanada läänerannikul. Tema vanemad lahutasid, kui Bentley oli veel laps. Vanemate lahkumineku järel hakkas Todd tarvitama alkoholi ja narkootikume ning peagi muutus sõltlaseks, sellega kaasnes kuritegevus. 18-aastaselt pöördus ta aga kristluse juurde. Tema otsus kuuluda kristlikku kogukonda oli tema sõnul tingitud sellest, et see aitas tal vabaneda senisest kuritegelikust elust.

2001. aastal ilmus Report Newsmagazine'is artikkel Todd Bentley ja tema seotuse kohta mitme seksuaalkuriteoga, mille sooritamise ajal oli Todd veel alaealine. (Kanadas hoitakse alaealiste rikkumisi avalikkuse eest varjul). Pärast artikli ilmumist on Todd öelnud ajakirjale Charisma Magazine (ajakiri, mis on alati Toddi toetanud), et Report Newsmagazine'is avaldatud lugu oli tõde. See ei tundunud mõjuvat Toddi populaarsusele isegi mitte tema enda kodukoguduses.

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

Tänapäevani paneb paljusid kristlasi ja Toddi andunud jüngreid üllatuma tõsiasi, et Todd lasi ennast täis tätoveerida pärast kristlaseks saamist – paljude kristlaste arvates on see piibellike õpetuste vastane. Todd on aga meediale jätnud mulje, et ta on tätoveeringud teinud oma nooruses, enne seda, kui ta sai kristlaseks, kuid asitõendid räägivad tema vastu.

Todd Bentley ise ütles, et ta üritas kohe pärast kristlaseks saamist olla viks ja viisakas, kandes triiksärke ja pintsakuid, mis temasugusele endisele seksuaalkurjategijale ja motomehest narkomaanile eriti ei sobinud. Paljud väljaanded kirjutavad sellest, kuidas Jeesus ise olevat käskinud Toddil endale tätoveeringud muretseda. Sellest ajast saadik on Todd lasknud teha kristliku sümboolikaga tätoveeringuid, mis annab alust arvata, et tätoveeringud olid tehtud juba olles kristlane.

Todd Bentley teatas 11. augustil 2008, et tema ja ta naise Shonnah Bentley abielu on karile jooksmas ja ees on 9-kuuline lahutusprotsess. (Lahutuse põhjuseks on Todd Bentley sobimatu suhe ühe oma teenistuse naisega.) Neil on tütred Lauralee ja Esther ning poeg Elijah.

Todd Bentley raamatud eesti keeles[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Üleloomuliku maailma reaalsus", Charismata Ministries: 2009, tõlkinud Riina Aasa

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]