Semetron AS

Allikas: Vikipeedia
Semetron AS
Tüüp Aktsiaselts
Asutatud 08.04.1992
Peakorter Veerenni 51, 10138 Tallinn
Valdkonnad Meditsiiniseadmete ja kirurgiriistade ning ortopeediliste abivahendite hulgimüük
Tooted Meditsiinilised instrumendid, meditsiinitehnika, meditsiiniline mööbel, kulutarvikud, õppevahendid
Teenused Meditsiinitehnika hooldus ja remont, kauba transport
Omakapital 486 350.20 EUR
Koduleht semetron.ee

Semetron AS on meditsiinitehnikaga tegelev Eesti ettevõte. Semetroni tegevusvaldkondadeks on nii meditsiinitehnika ja -seadmete müük, hooldus kui ka remont. AS Semetroni missiooniks on pakkuda raviteenuse osutajatele tipptasemel ja kaasaegset meditsiinitehnikat. AS Semetron asutati aastal 1992, mis tähendab, et ettevõttel on enam kui 30 aasta jagu kogemust meditsiinitehnika valdkonnas.

Ettevõtte nimi tuleneb sõnadest Saksa (S), Eesti (E), MEditsiiniTehnika (MET) ja RONtgen (RON).

Asutamine ja ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Semetron asutasid Saksa ja Eesti ettevõtjad 8. aprillil 1992. Aktsiakapitaliks kujunes 12,6 miljonit rubla. Esmase omanikeringi moodustasid Eesti poolelt Alvar Kaur, Tiia Kaur, dr Toomas Adams, Haimar Soosalu, Raivo Ratasepp ja Ülo Treial. Sakslastest aktsionärideks said Erich Behr ja Wolfgang Weber Hoffmann Meditronicu omanikena ja Edmund Nagel firmast Nagel&Goller.

Esimeseks ärijuhiks valiti Alvar Kaur ning müügijuhiks dr Toomas Adams (tolleaegne Eesti Radioloogia Ühingu president), algselt renditi tolleaegses Õismäe Polikliinikus aadressil Ehitajate tee 137 mõned toad, millest sai Semetroni Tallinna kontor kuni aastani 1998.

1996. aastal ostis Semetron Tartus professor Karelli elamu aadressil Lembitu 24, mis peale renoveerimist ja juurdeehitust sai Tartu büroo asukohaks.

1997. aasta lõpul ostis Semetron Tartu Maja peahoone asukohaga Betooni 9, kus 1998. aastal peale AS Medipharm’iostu käivitati ravimite ja apteegikaupade hulgimüük.

1998. aastal valmis Tallinnas Kotka 26 (endises Välgu jalatsitööstuse hoones) moodne kontorihoone, mis sai Semetroni Tallinna bürooks kuni aastani 2020.

Aastatel 1998–1999 asutati Läti ja Leedu tütarettevõtted SIA Semetrons ning UAB Semetronas.

2005. aastal valisid aktsionärid Alvar Kauri aktsiaseltsi nõukogu esimeheks ning uueks juhatuse esimeheks määratud dr Toomas Korneti eestvedamisel toimus Saksa ning USA (Balti Väikekapitali Fond BSEF) aktsionäride väljaost läbi MBO – Semetronist sai täielikult Eesti kapitalil põhinev ettevõte.

2006. aastal juurutati aktsiaseltsis ISO 9001 kvaliteedisüsteem, millele on järgnevatel aastatel lisatud GDP, AQAP ning ISO 13485 vastavused.

2019. aastal viis MM Grupp OÜ lõpule 2014. aastal alustatud osaluse suurendamise.

2020. aasta sügisest töötab Semetroni meeskond Confido meditsiinimajas, aadressil Veerenni 51, Tallinn. Üle õue asuvad inseneride ja tehnikute töökohad, ruumid meditsiinitehnika hoolduseks ja remondiks ning külmaahela ja ravimite laod.

2021. aastal liideti Semetroni grupiga laboritoodete turul tegutsev Inbio OÜ, mis omab harusid Lätis ning Leedus.[1]

2022. aastal liideti Semetroniga desinfektsioonitoodete ja antiseptikaga tegelev Hygeia OÜ.[2]

2022. aastal asutati tütarettevõte MM Hospital OÜ, mille tegevusalaks on mobiilsete välihaiglate arendamine.

2022. aastast on Semetron LV ja LT turul nimedega Semetron SIA ja Semetron UAB.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]