Raplamaa Sõnumid

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Nädaline)

Raplamaa Sõnumid on eesti ajaleht, mis hakkas ilmuma nädalalehena Raplas 1992. aastal.

Kuni 2. aprillini 2012 kandis leht nime Nädaline.[1]

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ajaleht Raplamaa Sõnumid on kord nädalas (kolmapäeviti) ilmuv poliitiliselt ja majanduslikult sõltumatu väljaanne, mille missiooniks on koguda ja avaldada Rapla maakonda puudutavat informatsiooni, olla tribüüniks ühiskonnaelu puudutavate erinevate seisukohtade esitajatele ning seista niimoodi demokraatia arengu eest. Raplamaa Sõnumid toetab maakonna kultuurielu arendamist ja maakonna (lähi- ja ka kaugemat) minevikku kirjeldavate materjalide kogumist ning korrastamist.

Leht asutati 1992. aasta oktoobri viimastel päevadel nädalalehena ja kandis siis nime Nädaline. Maakonnalehe staatuses oli tol ajal ajaleht Ühistöö, mille asutamisaastaks on 1951. Nädalise eelkäijaks oli siiski 1992. aasta veebruaris ajakirjanike loodud aktsiaseltsi Lehtline ja AS Eesti Kaubakompanii ühise ettevõtmisena asutatud nädalaleht Nädalaring, mis lõpetas ilmumise sama aasta oktoobris.

1996. aastast on Nädaline ainus kogu Rapla maakonda kattev ajaleht. Alates 3. aprillist 2012 jätkas Nädaline ilmumist uue nimega, milleks on Raplamaa Sõnumid. Esialgu ilmus kolm korda nädalas, alates 2013. aastast ilmub kord nädalas,[2] igal kolmapäeval 32-leheküljelise ajalehena. Trükib Printall AS. Ajaleht Raplamaa Sõnumid on müügil Raplamaal ja Tallinnas. Raplamaa Sõnumid on Eesti Ajalehtede Liidu liige.

Tänapäev[muuda | muuda lähteteksti]

Raplamaa Sõnumid ilmus täisvärvilisena kolm korda nädalas: igal teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval. Ajalehe tiraaž oli 3000 eksemplari (kuni detsembrini 2012). Lehte trükitakse Kroonpressi trükikojas. Ajalehe Raplamaa Sõnumid vahel on ilmunud lisalehed "Teatriküljed", "Vaimuvara", noorteleht "Skriim", "Talu Leht", "Mõeldes Tagasi", "Terviseedendaja". Alates 2013. aastast ilmub Raplamaa Sõnumid kord nädalas kolmapäeviti.

Ajalehe peatoimetaja on asutamise algusest Tõnis Tõnisson.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ERR (30. märts 2012). "Nädalisest saab Raplamaa Sõnumid". ERR. Vaadatud 26. jaanuaril 2024.
  2. Nädaline (kirjastus), toim (2012). Raplamaa Sõnumid: sõltumatu nädalaleht. Rapla: Nädaline OÜ.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]