Lõhnaküünal

Allikas: Vikipeedia

Lõhnaküünal on valmistatud vahast ja erinevatest eeterlikest õlidest, mis põlemisel eritavad erilisi lõhnu. Lõhnaküünlad võivad olla valmistatud erinevatest materjalidest, nagu sojavaha, mesilasevaha ja parafiin. Lisaks erinevatele lõhnadele on lõhnaküünaldele sageli lisatud ka erinevaid värvaineid, et muuta nende välimust.

Lõhnaküünlaid on laialtaselt maailmas, seda armastavad paljud inimesed ja sellepärast on toodetud paljusid erinevaid lõhnaküünlaid paljude erinevate lõhnadega. Lõhnaküünlad võivad olla valmistatud erinevates suurustes ja kujudes, nagu näiteks teeküünlad, pilariküünlad ja küünlad klaasanumas. Mõned lõhnaküünlad võivad põleda kuni 50 tundi, samas kui mõned ainult paar tundi. Lõhnaküünlad võivad olla ka erinevates stiilides, nagu näiteks romantilised, värskendavad, rahustavad ja energiat andvad. mõned lõhnaküünlad on valmistatud ka erinevate sündmuste jaoks, nagu näiteks pulmad, jõulud ja sünnipäevad.

Lõhnaküünlaid kasutatakse põhiliselt kodu kaunistamisel ja neid kasutatakse ka lõõgastumiseks ja meeleolu loomiseks. Sellepärast on hakkanud paljud meigipoed ja firmad tootma lõhnaküünlaid, neist tuntumad on nt: Yankee candle ja JOIK.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]