Kategooria arutelu:Rongitüübid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See on küll kõlbmatu kategooria. Mitte et kustutada, aga läbi mõelda ja siis teha. Kas diiselrong ei ole reisirong? Kui diiselrongile panna ette elektrivedur, kas siis on elektrirong? Ma arvan, et on reisirongid (siin erisused igal maal isemoodi, Saksamaal nt ICE, IC, RE, RB, varem ka IR, D, lisaks muude firmade kui DB rongid; Venemaal pikamaa, oblastitevahelised, kohalikud, linnalähirongid); kaubarongid; siis vast ka eriotstarbelised rongid (soomusrong, Vene liikuvad raketiplatvormid). Hoopis teine asi on liikuvkoosseis: millised vedurid ja vagunid jne. Meie harjunud diiselrong (D1, DR1A, DR1B) on üks spetsiifiline rongikoosseis. Elektrirong niisamuti (ER1, ER2, ER9 jne.). Mis tüüpi liini see sõidab, on hoopis teine asi.

Kategoorias tekib artiklite nimekiri nii, et artiklitele lisatakse kategooria. Seetõttu on siin ainult need rongitüübid, mille kohta artikkel on. Praeguse kontseptsiooni järgi tulevad siia kõik rongitüübid olenemata liigituse alusest.
Rongide liigitusest saab täpselt rääkida artiklis Rong. Oled teretulnud kirjutama. Andres 28. detsember 2008, kell 06:52 (UTC)