Kategooria arutelu:Kultuur

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tule jumal appi, kas kultuur kuulub ka teaduse alla? Siim 18:04, 6 Dec 2004 (UTC)

Tule nõuga parem mulle appi, mis Sa jumalat siia segad :-). Paul 18:07, 6 Dec 2004 (UTC)
Ma arvan, et kultuurile küll mingit ülakategooriat vaja ei ole, ta on ju ise kõige alus (peaaegu kõige). Siim 18:13, 6 Dec 2004 (UTC)
Jah, ma nõustun Sinuga. Tegelikult ma mõtlesin nii, et selles grupis "Kultuur"-i all on enamuses seotud teadusega, nii otseses kui kaudses mõttes. Käis peast ka teine mõte läbi - nimetada grupp ümber "Kultuuriteadused" või luua sinna see kategooria.Paul 18:32, 6 Dec 2004 (UTC)
Kultuuriteadustest pole ma midagi kuulnud, on olemas humanitaar- ja sotsiaalteadused. Kultuuri alla teadusi paigutada ei tohiks. Siim 18:37, 6 Dec 2004 (UTC)
Eesti humanitaarinstituudis on selline eriala. Paul 18:43, 6 Dec 2004 (UTC)
Nimi on selline seepärast, et humanitaarteadused kõlaks kuidagi imelikult, tegemist on ju üldnimetajaga. Vaatasin seda õppekava, suht tavalised humanitaarsed ained. Sellist asja nagu kultuuriteadus klassifikatsioonis minu arvates kasutada ei tohiks. See on ka kivi EHI kapsaaeda, kes sellise veidruse välja mõtlesid. Kultuur pole teadus, teadus on kultuur vaid siis kui me asju nii näha tahame. Siim 18:55, 6 Dec 2004 (UTC)
Näed nüüd, ise kinnitad seda, et kultuuriteadus on üldnimetaja - ülakategooria jaoks seda üldnimetajat olekski vaja. Teine asi kui artiklis, selles küsimuses spetsidel erimeelsused tekkida võivad. Niiet meil ongi vaja esmatasandi kategooriatele leida õiged üldnimetajad. Minu meelest on selleks see mu kondikava projektina just koht, kus veel muuta-parandada-parendada. Samas kui te täiustate Vikipeedia:Kategooriad, siis seal võiksite need esmatasandi kategooria paika panna, arutleda ja kokku leppida, siis minul jääks malli võtta. Kui külastaja, siis hea oleks selline leht "Kategooriad" nagu mu ettepanekus näha. Üks näide: kindlasti on teilgi selliseid olukordi ette tulnud, kus vastus nagu suus aga välja ei tule aga tead, kuhu valdkonda ta kuulub, siis sel juhul on hea otsida kategooriate järgi astme-astmelt vastuseni.Paul 20:42, 6 Dec 2004 (UTC)

Said must valesti aru, ma väitsin, et humanitaarteadused on üldnimetaja ega sobi seetõttu õppekava nimeks. Siim 20:50, 6 Dec 2004 (UTC)

Sain ka niimoodi aru, kuid ma ei oska siinkohal kaasa rääkida - minu jaoks tume maa, seda enamgi veel kui teadurid ei suuda üheselt kokku leppida aga üldnimetajana kasutavad. Nii ma mõtlengi, et ei oleks vaja niipalju meil uut välja mõelda kui võtta üle need etalonid, millega ühiskond enam harjunud, sest inimene, kes soovib saada vastust otsib ikka sedapidi nagu tuttavana tundub aga mitte ei huvita teda uued teed, mis on tundmatud. Kategooriate süsteemi kujundamisel tulebki lähtuda külastaja-otsija vaatevinklist, mitte siin tegijate-toimetajate seisukohtatelt lähtuvalt, kellel erinevad arvamused. Sedasi ei jõua siia artikleid lisadagi, sest kogenumad tegijad tahavad, et kõik artiklid oleks tema näo ja meele järgi, mis on absoluutselt vale. See on sama kui lapsevanemad unustavad, et nad on ka kunagi lapsed olnud. Minu jaoks on "kultuuriteadus" tuntud sõna ehk ta on olemas - Sina arvad, et ei ole. Niiet mina, paljud teadlased ja harjumusterikas ühiskond on Sinu vastu. Sinuga on päris lõbus, pean mainima. Mul on Sinu jaoks üks sõbralik hüüdnimi varuks aga selle maguspala jätan mõneks sobivamaks ajaks - nii meeleparanduseks. Paul 21:25, 6 Dec 2004 (UTC)

Vaataks veelkord üle selle kategooria. Mina paigutaksin siia allkategooriaks Kultuur maailmajagude järgi en:Category:Culture by region ja de:Kategorie:Kultur nach Kontinent jõuavad sellesse kategooriasse. --Tiuks 22. mai 2008, kell 00:12 (UTC)