Kasutaja arutelu:Tpipar/PostGIS

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere!

Aitäh huvitava artikli eest! Artikkel on piisava pikkusega, keeleliselt hea ja selge. Mõned märkused siiski teen:

"Uue andmetüübi lisamisega oli see 100 korda kiirem kui relatsioonilises mudelis..." – mis oli 100 korda kiirem?

Palun vaadata üle, et sõnade kokku-lahku kirjutamine oleks korrektne (nt "ligi pääseda", "standardtüüp"), et poleks trükivigu ning et alus ja öeldis ühilduks arvus (nt "oli võimalik koordinaatide teisendused"). Ühildumis- või trükivigu on tekstis mitu, need on kergesti leitavad, kui teksti korra rahulikult üle loed.

Sõnad, mis lõpevad mine-tuletise lühendiga "-mis", kirjutatakse järgneva sõnaga kokku (nt "valimismeetod", "planeerimissüsteemid" jne). Ka mine-lõpulised sõnad võiks enamasti täiendiga kokku kirjutada (nt "edasiarendamine").

Võiks eelistada väljendit "väga palju", mitte "hästi palju" - viimane on pigem kõnekeelne.

Versioonide loetelus peaks aastaarvu järel olema mõttekriips või koolon, mis eraldaks seda järgnevast lausest. Sel juhul peaks aastaarvule järgnev lause algama väikese tähega.

Vaadata üle komade kasutus. Näiteks des-lauselühendiga sõna alustab kõrvallauset, ehk selle ees peab olema koma. (nt " Parandati kiirust, vähendades mittevajalikke andmeid läbitöötlemisel"). Koma on ka sõnade "mis", "näiteks", "et" ees.

"Standard", mitte "standart". "Standart" tähendab muuseas hoopis ruutlippu.

Kui parandused tehtud saavad, on tulemuseks väga hea artikkel. Vormistus on sellel juba enam-vähem ideaalne!


Jõudu! Margotmöller (arutelu) 12. oktoober 2013, kell 17:55 (EEST)[vasta]

Tere!

Kõik parandused peale ühe on hästi tehtud.

Versioonide loetelus soovitasin esialgu aastaarvu järele mõttekriipsud lisada, kuid jätsin tähelepanuta, et versiooni numbri ja kuupäeva vahel juba oli mõttekriips. Sellepärast oleks tegelikult parem, kui aastaarvu järel oleks hoopis punkt ja algaks uus lause. Põhimõtteliselt võiks seal tõepoolest ka mõttekriips olla, aga ka sel juhul ei ole praegune parandus õige, kuna olete kasutanud mõttekriipsu asemel sidekriipsu. Mõttekriips on sidekriipsust pikem ja selle leiab erimärkide alt.

Kui see ära parandatud saab, on artikkel valmis. Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2013, kell 16:58 (EEST)[vasta]