Kasutaja arutelu:Theathea/Regionaliseerumine

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon Koostaja oleks võinud töö läbi ka lugeda. Palju lohakaid apse ja kirjavigu ning eineb kehva sõnastust. nt. Külma sõja aegne mitte külmasõja aegne, kas vabakaubanduse piirkond või vabakaubanduspiirkond mitte vabakaubandus piirkond. klassikaline regionaliseerumine ning modernne regionaliseerumine, parem oleks kasutada klassikaline ning modernne regionaliseerumine. EL-u õige EL-i, EL-st õige EL-ist. Lause keskel suur algustäht jne. Kõiki ei hakka siin esile tooma. Puudub mõiste algne kasutus maailmas. Puudub inglise keelne tõlge. Regionaliseerumise vormidest võiks veidi pikemalt kirjutatud olla ja näiteid. Viited on, aga suhteliselt ebausaldusväärsed, tuleb kontrollida. Märgitud on ainult ühel juhul, kelle artikkel on ning kes on autor. Kohe alguses puudub viide. Otsisin ise selle üles, saadud siis - http://geograafia.wiki-site.com/index.php/Regionaliseerumine

Allikas: Maailma ühiskonnageograafia gümnaasiumile. 1. osa; Sulev Mäeltsemees Regionaliseerumine on samas regioonis asuvate üksteisega külgnevate riikide majanduslike suhete tihenemine, selle alusel riike ühendavate majandusliitude loomine ning nende liitude laienemine uute riikide liitumisel.


Head küljed, et vormistus ja välimus on tööl kena. Toodud näiteid ja ka seos Eestiga. Mingit selgust saab antud mõiste kohta, aga siiski arvan, et oleks võinud rohkem seletada sisu lahti. Retsenseeris KatiZ


Retsensioon kasutajalt henno106

(KatiZ poolt väljatoodud vigu enam teistkordselt mainima ei hakka)

Regionaaliseerumine: Vaikse ookeani regioon(Pacific Rim) võiks olla kaldkirjas, kuna tegu on tõlkimata mõistega.

Regionaliseerumise vormid ei pea olema linkidena, eriti kui need kuhugi ei vii. Samuti võiks nimetatud vorme rohkem lahti seletada nagu KatiZ juba varem mainis.

Stiilivead(arvatavasti copy-paste tulemusel) - Ajalugu - "Tänapäeval on hoolimata USA hegemooniast maailm siiski multilateraalne[], kus suurte rahvusvaheliste firmade [...]"

Viimases lõigus: "Euroopa regionaliseerumise näiteks on Põhjamõõde ehk põhjadimensiooni teke Euroopa Liidus.[_]Põhjamõõtme algataja oli Soome president Martti Ahtisaari 1994,[_]kuid konkreetselt hakati Põhjamõõtme loomise suunas tegutsema 1997 aastal, Soome eestvedamisel[]."

[_] asemel peaks olema tühik ja [] kohalt tuleks tühik eemaldada.

Euroopa regionaliserumise näite peatükk on üldiselt kehva sõnastuse/lausete järjekorraga.

Üldiselt on tegu üsnagi korraliku artikliga, mis annab mingigi ülevaate teemast, kuid apse on tõesti palju.