Kasutaja arutelu:Mviik/Turism

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Esialgne artikkel oli napilt üle 2000 tähemärgi piiri aga ma väga soovisin seda täiendada, seega seadsin omale kompromissina eesmärgiks lõpliku artikli pikkuseks 10 000 tähemärki. Mviik (arutelu) 23. september 2013, kell 18:31 (EEST)[vasta]

Tere! Aitäh huvitava artikli eest! Artikkel on piisava pikkusega ja väga hästi liigendatud. Järgnevalt esitan mõned kommentaarid.

"Turism on eluliselt tähtis paljude maade majandustele nagu Prantsusmaa, Egiptus..." – üldiselt võiks üritada kasutada sellist sõnajärge, milles peasõna ja täiend (praegusel juhul näited) oleks kõrvuti. Praegu on "majandus" sattunud "maade" ja maade näidete vahele, nii et võiks arvata, et näited käivad sõna "majandus" kohta. Selguse huvides oleks hea nt korrata: "paljude maade majandustele, nagu (koma järel, kuna see on siin tähenduses "näiteks") Prantsusmaa, Egiptuse, ... ja Tai majandusele". See on küll pikem, aga korrektsem.

"Cookil oli sõlmitud lepingud rongifirmadega" – "olid", kuna alus, "lepingud", on mitmuses.

"Põhja-Ameerikas on populaarsed Havaii, Florida ja Kariibi mere saared, Euroopas Vahemere rannik ja Kanaari saared ning mõlema seas Kagu-Aasia riigid nagu Tai, Indoneesia ja Filipiinid." – parem oleks nt "Põhja-ameeriklaste seas on populaarsed ..., eurooplaste seas ... ning mõlema seas ...". Praegu on segamini turistide päritolupiirkonnad ja sihtkoha piirkonnad.

"bi- ja transseksuaalsetele" – sidekriips tähistab liitsõnaosa ärajättu.

"või korrakaitse vähem hoolsam" – õige oleks "vähem hoolas", ei ole vaja mõlemat sõna võrdlusastmesse panna.

"822 miljionit" – trükiviga, miljonit.

"saab esile tuua "lekkeefekti"" – parem oleks "võib esile tuua nn lekkeefekti".

"sisse tarnida" on kaks sõna.

"kuna elanikele saab selgeks nende erilisus ja atraktiivsus" – sobivam oleks nt "kuna elanikud hakkavad teadvustama oma erilisust ja atraktiivsust".

"Turistide pool avaldatav koormus võib lõpuks kahjustada turismi tõmbeallikatennast" - trükivead


Üldjoontes väga korralik ja hästi kirjutatud artikkel. Jõudu paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 13. oktoober 2013, kell 11:09 (EEST)[vasta]