Kasutaja arutelu:Mlsuld/Nukleaas

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh õigeaegselt esitatud ja piisavalt pika artikli eest. Teen praegu, esimesel lugemisel, üldisi kommentaare vormistuse jm kohta.


1. Oleks hea, kui leiaksite mõne pildi või skeemi artiklit illustreerima.

2. Sissejuhatus peaks algama just selle mõiste seletamisega, mis on artikli pealkirjaks, ehk siis mis on nukleaas ("nukleaas" peaks ka paksus kirjas olema). Sellele võivad järgneda üldisemad seletused.

3. Sisukorras ei tohiks olla üksikut alapunkti 2.1. Kui on juba 2.1., peaks olema ka vähemalt 2.2. Loodetavasti on võimalik selle peatüki liigendus ümber teha, nt teisigi nukleaasitüüpe rühmadesse koondades.

4. Arvude vahel tähenduses "kuni" peaks kasutama mõttekriipsu, mitte sidekriipsu (ja mitte ka pikka mõttekriipsu), leiate selle erimärkide alt.

5. Mõned siselingid võiks juurde luua, siin on küll mõisteid, mis vajaks seletust. Teha võib ka linke artiklitele, mida pole veel kirjutatud.

6. Arvude käänamisel võib käändelõpu otse arvu külge kirjutada, punkti ega kriipsu vahele vaja ei ole. Järgarvulisust näidatakse koos käändelõpuga, nt -ndatel, -ndal.

7. Viidete loetelu peaks võimalusel olema vormistatud samamoodi, nagu lõputöös nõutakse, ehk siis ka netiviidetel peaks välja tooma teksti autori, pealkirja, aastaarvu jm ning siis lingi.


Edu nende paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 8. oktoober 2014, kell 19:19 (EEST)[vasta]

Parandused on hästi tehtud. Lisan nüüd konkreetsemaid keelekommentaare.

1. [[|]] DNA fosfodiestersidemeid – siin on mingid ebavajalikud sulud.

2. DNaas, mitte Dnaas.

3. Ajaloo peatükki võiks pisut täieneda, praegu on seal ainult üks lause ja seegi ebamäärane "on seotud". Võiks vähemalt lisada, kuidas see seotud on.

4. "kuna" ette käib koma (nagu "sest").

5. Kas te ei arva, et erinevate nukleaaside peatükis võiks iga praegu paksus kirjas olev nukleaasitüüp omaette alapeatükk olla?

Margotmöller (arutelu) 15. oktoober 2014, kell 22:04 (EEST)[vasta]

Oleks parem, kui erinevate ribonukleaaside siselingid ei oleks mitte pealkirjas, vaid lõigu sees selle sõna esimesel mainimisel. Praegu teevad need suured punased lingid pildi natuke liiga kirjuks. Muud parandused on hästi tehtud ja artikkel igati kena, selge ja hästi loetav. Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2014, kell 21:59 (EEST)[vasta]

Üks asi veel ajaloo peatüki kohta: väljendis nagu "avastanud bioloogide Arberi, Smithi jt poolt" peaks nimed ka käänatud olema. Ning kui perekonnanime ees on initsiaal koos punktiga, siis punkti järel peab olema tühik. Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2014, kell 22:04 (EEST)[vasta]