Kasutaja arutelu:KMetsla/Fruktooligosahhariidide puhastamine

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh õigeaegselt esitatud ja piisava pikkusega artikli eest. Teen praegu, esimesel lugemisel, mõned üldised märkused vormistuse jm kohta.


1. Sissejuhatus ei peaks olema eraldi pealkirjaga lõik. Sissejuhatus on kõik see, mis eelneb sisukorrale ning seda pole tarvis sisukorda märkida.

2. Peatükkide 3.1 ja 3.2 all on paksus kirjas alapealkirjad, need võiks samuti olla pealkirjadena vormistatud, vastavalt siis 3.1.1, 3.1.2 jne.

3. Sissejuhatus peaks algama just selle mõiste seletamisega, mis on artikli pealkirjaks. Sellele võivad järgneda üldisemad seletused, nt mis on fruktooligosahhariidid.

4. Oleks hea, kui leiaksite mõne pildi või skeemi artiklit illustreerima.

5. "FOSi siirupisse (200g/L) pandi kasvama immobiliseeritud W.anomala XS rakud (suhe 1:3). Pärmirakud hakkasid metaboliseerima nii mono- kui ka disahhariide (glükoos, fruktoos ja sahharoos). Glükoos söödi ära peaaegu täielikult, kuid teatud määral leidus sahharoosi ja fruktoosi. 12-ne tunni möödudes saavutati FOSi 80%-line puhtus. Tingimusi optimeerimides on võimalik saavutada FOSi puhtus ka suuremal määral." – sellisel juhul, kui on vaja kirjeldada mingit konkreetset katset, oleks hea märkida ka, mis katse see on või kus see tehti. Kui võib arvata, et sellise katse tulemused oleks alati samasugused, võib selle juba esitada kindla väitena "kui FOSi siirupisse panna..., juhtub nii".

6. "Kuhn et al." ei pea olema kaldkirjas, küll aga võiks see olla eesti keeles Kuhn jt.

7. Üldiselt ei ole Vikipeedias kombeks väga palju paksu kirja kasutada. Osad paksus kirjas kohad selles artiklis võiks teha pealkirjadeks, osad aga tavalisse kirja panna, kui need rõhutused üliolulised ei ole.

8. Eluendi kohta võiks teha eraldi siselingi, kuigi seda artiklit pole kirjutatud, kuna see mõiste võib küsimusi tekitada.

9. Vaadake üle, kas kõik laused on ikka täislaused. Juba sissejuhatuses on kaks lauset, mis võiks olla üks, kuna teine ei ole päris iseseisev.


Edu! Margotmöller (arutelu) 8. oktoober 2014, kell 13:25 (EEST)[vasta]

Tegin artiklis soovitatud muudatused. Loodan, et nüüd on kõik hästi. :) Väga vabandan, et nii hilja parandasin.


1. kasutuspotentsiaal kirjutatakse kokku.

2. "Kui kasutad FOSide eraldamiseks ja puhastamiseks tseoliiti" – see peaks vist olema "kui kasutada".

3. "Puhas vesi - ES 0,14" – siin ja järgmises reas peaks kasutama mõttekriipsu, mitte sidekriipsu.

4. Viidata ei tohiks teistele Vikipeedia lehtedele. Võimalusel leidke nendest artiklitest allikad, millele konkreetsetes kohtades on viidatud, ja viidake ka ise neile. Need Vikipeedia lehed võite kas kusagil teksti sees siselinkida või panna need pealkirja "Vaata ka" alla. Margotmöller (arutelu) 22. oktoober 2014, kell 12:44 (EEST)[vasta]