Kasutaja:Touguenn/liivakast

Allikas: Vikipeedia


Mari Tõugu (sündinud 1964. aastal) on Eesti juurtega informaatik ja muusikaterapeut (kunstiteraapia haru). Ta on abielus, nelja lapse ema. Tema abikaasa on Vahan Babajan, füüsik (PhD).

Mari Tõugu

Haridus ja töö[muuda | muuda lähteteksti]

Mari Tõugu on lõpetanud Jerevni Tehnikaülikooli informaatika erialal cum laude, samuti on õppinud informaatikat Armeenia Teaduste Akadeemias. Ta on lõpetanud Jerevani muusikakooli ning on õppinud muusikateraapiat Inglismaal Tonalis Music Centre’s. Ta on Norra Tervikteraapia ühingu ([Enhetsterapiforeningen]) liige ja praktiseerib selle ravimeetodeid koos muusikateraapia ja Tiibeti meditsiiniga oma firmas [MANU Enhetsterapi] Haugesundis (Norras). Ta valdab eesti, armeenia, vene, norra ja inglise keelt.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Mari Tõugu isa on Enn Tõugu ja ema on Nelli Gorian. Mari on elanud Eestis aastatel 1964 - 1969 ja 1991 - 1994, Armeenias 1969 - 1991 ning Norras alates aastast 1994, kuhu tema pere võeti vastu peale tema abikaasa raskusi alalise elamisloa saamisega Eestis. Tema tütar Sona on Uppsala ülikooli haridusega psühholoog, kes elab oma pererga Rootsis. Mari vend Armen on antroposoof — preester ja mitme raamatu autor. Mari noorem õde Killu on molekulaarbioloog ja finantsist.