Mine sisu juurde

Kasutaja:Marelletmp/Juan José Millás

Allikas: Vikipeedia
Marelletmp/Juan José Millás

Juan José Millás García või Juanjo Millas (31. jaanuar 1946, Valencia) on hispaania kirjanik ja ajakirjanik. Tema teoseid on tõlgitud 23 keelde. [1]

Biograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Juan José Millás on Valencia päritolu leiutaja Vicente Millás Mossi ja Cándida García poeg. Oma elu esimesed aastad veetis ta Valencias ning 1952. aastal kolis ta oma suure perega Madridi, Prosperidadi linnaossa [2]. Madridis on ta elanud suurema osa oma elust.

Ta õppis Madridi Complutense ülikooli humanitaarteaduskonnas filosoofiat, aga jättis kolmandal aastal õpingud pooleli. Ta läbis enamus kursused õhtuse õppe kõrvalt hoiupangas tööl käies ning oli kehv, kuid uudishimulik õpilane.

Tema esimest romaani mõjutas Julio Cortázar ja selles on palju märke tolleaegsest eksperimentaalsusest ning algajast autorist, ehkki see on väga originaalne. Teine romaan, "Cerbero son las sombras" (1975), võitis Sésamo auhinna ja avas uksed kriitikale. Tänu ühele entusiastlikule žüriiliikmele, Juan García Hortelanole, oli tal hiljem võimalus mainekas Alfaguara kirjastuses välja anda teosed "Visión del ahogado" (1977) ja "El jardín vacío" (1981). Kuid tema populaarseim romaan

(1983) -

, kes müüs ja müüb jätkuvalt palju. Samal ajal hakkas ta ajakirjanduses väga edukalt koostööd tegema, sündides fantaasiast ja vankumatust pühendumusest vähekindlustatud inimeste vastu [3] et ta lahkus töölt Ibeeria pressibüroos ning elab nüüd ajakirjandusest ja kirjandusest. Ta abiellus 1987. aastal teise pulma psühholoog Isabel Menéndeziga, kellega tal on olnud teine laps.

  1. Premios Nacionales de Literatura / Modalidad Narrativa. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.
  2. Moncho Alpuente (5. jaanuar 1998). "Un garbeo por 'La Prospe'". El País (hispaania). Madrid: Grupo PRISA. Vaadatud 29. aprill 2020.
  3. http://www.casareal.es/sitios/ListasAux/Galeras/2801/636X390/1129024210888.jpg