Kasutaja:Boy/Materjalide kasutamise load

Allikas: Vikipeedia

Georgi orden[muuda | muuda lähteteksti]

Palve[muuda | muuda lähteteksti]

Tervist,

Otsides informatsiooni eesti sõjaväelase Hugo Möldre kohta sattusin internetis Teie koostatud väga informatiivsele uurimusele Georgi ordenist (http://www.eha.ee/georgi/index.htm ). Olen üks tasuta internetientsüklopeedia Vikipeedia (http://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Vikipeedia_tutvustus) koostajatest ja arvan, et uurimusest leiduvast materjalist saaks ideaalset informatsiooni nii mõnessegi selle entsüklopeedia artikklisse. Kas oleksite nõus oma materjali kasutamisega Vikipeedia projektis?

Teiseks huvitaks mind Teie uurimuses kasutatud pildimaterjal - eestlastest kavaleride fotod. Kuna üldjuhul on ilmselt tegemist eelmise sajandi alguse fotodega, kas oskate arvata kes on nende autoriõiguse omanik või kas ehk on autoriõigused nendele juba vananenud? Võimaluse korral sooviksime ka neid unikaalseid fotosid Vikipeedia projektis kasutada.

Kindlasti olete teretulnud Vikipeedia koostamisel osalema.

Ette tänades, ...

Vastus[muuda | muuda lähteteksti]

Praegu ei näe küll takistusi, miks Georgi andmebaasi ei võiks Vikipeedias kasutada. Samas on paljude vanemate ohvitseride kohta pikemad ja põhjalikumad elulood mujal ilmunud. Meie eesmärgiks oli eeskätt välja selgitada eestlastest kavaleride koguarv ja leida Moskvast andmeid nende kohta, kelle kohta Eestis pole teenistuslehte säilinud. Andmebaas on praegu täiendamisel, parandused viiakse loodetavasti sisse aprillis-mais. Oleks hea, kui selle ajani ootaksite. Enamik fotosid on pärit arhiivist ja nendega ei tohiks probleeme olla. Mõned fotod on saadud eraisikutelt, kuid ei usu, et seal võiks probleeme tekkida. Mäletamist mööda on eraisikutelt saadud S. Asi-Aisa, H. Trassi, R. Rostfeldti ja P. Tenno fotod. Lisaks on minu käes M. Tadleri foto (ei ole veel andmebaasis), mis samuti erakogust. Ülejäänud fotode osas (raamatud, ajakirjad) ei tohiks probleeme olla, kui räägime 50 aastasest tähtajast.

Jõudu soovides,

Mati Kröönström