Jo Cox

Allikas: Vikipeedia

Helen Joanne Cox (sünninimega Helen Joanne Leadbeater; 22. juuni 1974 Batley, West Yorkshire16. juuni 2016 Leeds) oli Suurbritannia leiboristlik poliitik. Ta mõrvati 16. juuni 2016 töövisiidi ajal Leedsis 52-aastase Tommy Mairi poolt.

Ta sündis aastal 1974 Batleys Kirkleesi ringkonnas West Yorkshire'i krahvkonnas, õige pea kolisid tema vanemad Heckmondwike'i. Tema ema oli kooli sekretär, isa töötas hambapasta- ja juukselakivabrikus. Heckmondwike'is sai ta keskhariduse; koolivaheaegade ajal töötas ta hambapasta- ja juukselakivabrikus toodangu pakkijana. Aastal 1995 lõpetas ta Cambridge'i Ülikooli sotsiaal- ja poliitiliste teaduste alal bakalaureuse kraadiga. Hiljem õppis ta London School of Economics and Political Science'is.

Pärast ülikooli lõpetamist töötas ta Joann Valley nõunikuna (enne tema saamist Euroopa Parlamendi liikmeks), seejärel oli ta Euroopa Parlamendi liikme Glenys Kinnocki nõunik.

2015. aasta Suurbritannia parlamendivalimistel sai ta Leiboristliku Partei esindajana Suurbritannia parlamendi liikmeks Batley ja Speni ringkonnas (West Yorkshire'i krahvkonnas).