Evo Morales

Allikas: Vikipeedia
Evo Morales

Juan Evo Morales Aima (sündinud 26. oktoobril 1959 Oruro provintsis) on Boliivia poliitik, kes oli 22. jaanuarist 2006 kuni 10. novembrini 2019 Boliivia president. Ta on aimaraa indiaanlane ja esimene põliselanikust Boliivia juht pärast hispaanlaste konkistat. 2002. aasta presidendivalimistel saavutas ta teise koha.

Evo Morales on kokapõõsakasvatajate liikumise cocalero ja sotsialistliku liikumise Movimiento al Socialismo (MAS) juht. Ta taotleb kokapõõsa kasvatamise legaliseerimist.

Tsitaate[muuda | muuda lähteteksti]

  • Inimkonna suurim vaenlane on kapitalism. See on see, mis põhjustab selliseid ülestõuse nagu meie oma, protesti süsteemi vastu, neoliberaalse majanduse vastu, mis on röövkapitalismi ilming. Kui kogu maailm ei tunnista reaalsust, kui riik ei taga oma kodanikele minimaalsetki arstiabi, haridust ega toitu, siis rikutakse sellega iga päev põhilisi inimõigusi.
  • Meie organisatsiooni ideoloogilised põhimõtted, antiimperialism ja vastuseis neoliberalismile, on selged ja muutumatud, kuid selle liikmetel tuleb see veel reaalsuseks muuta.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Eelnev
Eduardo Rodríguez
Boliivia president
Alates 2006
Järgnev
Jeanine Áñez (kt.)