Eesti teatri biograafiline leksikon

Allikas: Vikipeedia

Eesti teatri biograafiline leksikon (ETBL) on 2000. aastal ilmunud 846-leheküljeline teatmeteos eelkõige Eesti kutselise teatri tegelaste elulugudest.

Ilmumise ajal oli see senistest kõige mahukam biograafiline leksikon Eestis. Kõvade kaante vahel on enam kui 2600 isikuartiklist koosnev raamat, milles on üle 2000 mustvalge portreefoto.

Sellesse on võetud vähemalt kolm hooaega kutselises teatris töötanud lavastajad, näitlejad, lauljad, koreograafid, balletitantsijad, dirigendid, koormeistrid, orkestrandid, kontsertmeistrid, kunstnikud ja dekoraatorid.

Lisaks võib sellest osaliselt leida andmeid ka teatripedagoogide, poolkutselise teatri näitlejate ja lavastajate, teatriteadlaste ja -kriitikute, Eestis töötanud välismaiste teatritegelaste ja teiste teatriga seotud inimeste kohta. Andmete esitusviis on kronoloogiline ja rõhutatult faktoloogiline.

Raamatu koostasid Kalju Haan (peatoimetaja), Vilma Paalma ja Heino Aassalu, toimetajateks olid Reet Neimar, Mall Põldmäe, Mare Põldmäe ja Tiina Ritson. Üksikartiklite autoreid on üle poolesaja.

Leksikoni andsid välja Eesti Entsüklopeediakirjastus ja Eesti Teatriliit.