Bussikaart

Allikas: Vikipeedia

Bussikaart on bussipileti tüüp.

Bussikaart võib olla ka kiipkaart. Tavaliselt on Bussikaardil kirjas kliendi nimi. Kaardil on kirjas veel kaardi number.

Bussikaart on linna, piirkonna või riigi konkreetse transpordisüsteemi jaoks ning see võib hõlmata erinevaid bussiliine ja marsruute. Bussikaartidel on tavaliselt kujutatud bussiliinide firmat, mis näitab erinevaid marsruute ja nendega seotud peatusi. Sõidugraafikud näitavad tavaliselt busside saabumis ja lahkumisaegu erinevatest peatustest ning võivad sisaldada teavet nädalapäevade, nädalavahetuste või pühade erinevuste kohta.

Bussikaardi kasutamine[muuda | muuda lähteteksti]

Bussikaardi kasutamine on lihtne astud bussi, ütled bussijuhile sõidu sihtkoha, kui ta on selle masinasse ära märkind võid viibata kaardiga ja edasi kõndida enda istekohale.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Bussikaardid on loodud 19. sajand. Kui need loodi olid need esialgu paberil. Esimesed magnetkaardid ilmusid 1960. aastatel, kuid see tehnoloogia ei levinud laialdaselt enne 1980. aastaid. Tänapäeval kasutatakse bussikaarte üle maailma.

Bussikaardid loodi selleks, et tõendada, et bussisõitja on ostnud sõiduõiguse. Esimesed bussikaardid olid paberil, kuid hiljem hakati kasutama ka magnetkaarte, mida oli lihtsam kasutada ja mida oli raskem võltsida.

Tänapäeval kasutatakse bussikaarte üle maailma.

Bussikaardi omandamine[muuda | muuda lähteteksti]

Enamikus kohtades saab osta bussikaardi bussijaamast või bussijuhi käest, mõnes kohas on võimalik osta bussikaart internetist või mobiilirakendusest.

Bussikaarti võib omada igas vanuses inimene.